sâmbătă, februarie 4

De ce a renunțat Dăncilă la leafa BNR de 16.000 de lei. Merge la AUR sau la partidul lui Dragnea?

0
1790

Fosta șefă a PSD și ex-prim ministru al României, Viorica Dăncilă, a concurat azi știrile despre războiul din Ucraina cu anunțul că va renunța la salariul de peste 3.000 de euro net de la Banca Națională, pentru a reveni în politică.

Surse politice citate de Lumea Liberă au declarat că Viorica Dăncilă a fost curtată în ultima vreme de cei de la AUR, partid cu discurs apropiat de cel folosit de Dăncilă cât a fost șefa Guvernului în vremea lui Liviu Dragnea.

De asemenea, în ciuda răcelii dintre ea și Liviu Dragnea (care a acuzat-o public că a făcut pactul cu ”sistemul”, refuzând să dea ordonanța amnistiei și grațierii faptelor de corupție), aceleași surse spun că și Dragnea ar dori o împăcare cu fosta sa subalternă de la PSD.

Liviu Dragnea a lansat ”Alianța pentru Patrie”, partid care concurează cu AUR pe profilul naționalist, dar nu este exclus ca ambele formațiuni să formeze o alianță suveranistă pentru alegerile viitoare.

Viorica Dăncilă a demisionat la nici un an de la angajarea în Banca Națională, preferând o carieră politică, au confirmat pentru HotNews.ro oficiali ai BNR. Ea fusese angajată în mai anul trecut pe un post de consultant în Departamentul de Sustenabilitate și Energie Verde, unul din cele 5 departamente care formează Comitetul de trecere la Euro, având un salariu de circa 16.000 de lei lunar.

”BNR este preocupată de înaintarea României către zona Euro. În această privință, BNR face eforturi de 12 ani, când am înființat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe și permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană și cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregătirea pentru intrarea în zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale și Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanțările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relații speciale cu ecologiștii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat și Ioan Mircea Pașcu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică.”, spunea la angajarea Vioricăi Dăncilă consultantul de strategie Adrian Vasilescu.

Dragnea l-a ”racolat” și pe Francisc Tobă 

Alianța pentru Patrie, partidul lui Liviu Dragnea, anunță într-un comunicat de presă că l-a racolat pe deputatul Francisc Tobă, care va deveni coordonatorul departamentului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Tobă a fost ales pe listele de parlamentari AUR după ce partidul din care face Partidul Neamul Românesc (condus de Ninel Peia), a încheiat un protocol electoral cu AUR. AUR a cerut ulterior invalidarea mandatului lui Tobă, dar plenul Camerei i-a validat mandatul.

Epochtimes-romania.ro notează că numele lui Tobă apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, în 1989, speță cu peste 700 de victime (morți, răniți și lipsiți de libertate), care a fost clasată în 2010.

Ziarul de Iași a scris, în 15 septembre 1999, că Francisc Tobă (lt.col. (r)) era acuzat și trimis în judecată pentru reprimarea manifestanților sibieni precum și de uciderea sau rănirea unor ofițeri ai Ministerului de Interne și ai Securității.

Tobă urma să fie judecat pentru tentativă la omor deosebit de grav și complicitate la tratamente neomenoase.

TagsNews

Leave a reply