Darul ”otrăvit” primit de la bulgari: 1.000 de tone de gunoaie

2
656

 Azi, la Murtfatlar, două barje cu peste 1.000 de tone de deșeuri au fost prinse pentru a doua oară în doar două luni, de către polițiștii de frontier. Acestea încercau să intre în România venind din Bulgaria.

Autoritățile au interceptat barjele care aveau documente ce pretindeau că tranzitează țara noastră cu destinația Turcia și că ar avea deșeuri neferoase (din fier).

Poliția de frontieră din Garda de Coastă și vameșii din Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu, au luat la puricat două barje care, conform documentelor, transportau peste 1.000 de tone de gunoaie din fier din Bulgaria cu destinația Turcia.

În realitate, s-a descoperit că deșeurile erau amestecate cu multe alte gunoaie fără legătură cu fierul: anvelope uzate, motoare cu lubrifianți, material plastic, carton, hârtie, diverse obiecte din mașini dezafectate. S-a convenit că transportul nu corespunde cu actele și nu îndeplinește condițiile legale, iar Garda de Mediu a decis returnarea deșeurilor în țara de origine (Bulgaria).

2 comments

Leave a reply