sâmbătă, iulie 20

Daniel Zamfir, tufă de Veneţia în materie de economie, îl ameninţă pe Florin Cîţu

0
1973

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a anunţat că va depune o plângere penală la adresa ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în baza legii răspunderii ministeriale, ca urmare a refuzului ministrului de a se prezenta la audieri.

Cîţu a fost invitat luni, pentru a treia oară, la audieri, de către Comisiile economică şi de buget din Senat, pentru a da informații despre derularea Programului IMM Invest România, strategia de administrare a datoriei publice și alte teme economice.

„Faptul că domnul Cîţu refuză în mod repetat şi nejustificat să se prezinte în faţa comisiilor parlamentare, să dea explicaţii în legătură cu gestionarea datoriei publice, la nivel personal vă spun, eu cred cu tărie că trebuie să punem capăt acestui lucru, înaintând o plângere penală la adresa ministrului Cîţu în baza legii răspunderii ministeriale. Refuzul de a se prezenta în faţa Comisiilor parlamentare (…) ne arată că domnul ministru Cîţu acţionează cu rea credinţă în favoarea unor prieteni politici şi în detrimentul bugetului statului român. Voi cere acordul celor două Comisii şi voi informa şi Biroul permanent şi cred că măsura firească este plângere penală pentru refuzul repetat de a se prezenta în Parlament”, a spus Zamfir, citat de Agerpres.

El a explicat că a primit o adresă de la cabinetul ministrului în care este informat despre transmiterea documentelor referitoare la punctele înscrise pe ordinea de zi a şedinţei.

În februarie 2020, Florin Cîțu i-a transmis un răspuns ironic lui Daniel Zamfir, care îl invitase la comisia economică din Senat: ”Nu este foarte clar ce doriți să analizați în legătură cu contractarea sistematică de datorie publică, întrucât această definiție nu apare nicăieri în atribuțiile MFP”, scria actualul ministru.

Adevărul e că incompentenţa crasă a lui Daniel Zamfir, parlamentar traseist ajuns la PSD de la ALDE cere uneori reacţii ironice.

Cîţu deranjează foarte mult prin măsurile de reformă anunţate la ANAF şi în aparatul Finanţelor, acolo unde „vegetează” multe personaje de tipul lui Daniel Zamfir, autor al unor proiecte halucinante, criticate puternic de experţii economici.

Zamfir, un fel de tufă de Veneţia în materie de economie, a susţinut puternic OUG 114, emisă de guvernarea Dragnea, care a distrus mediul de afaceri românesc.

Leave a reply