Dâncu prevesteşte moartea PSD. „Dacă partidul nu se schimbă, vom pierde peste tot, chiar și în sud”

1
1716

Sociologul clujean Vasile Dîncu, fost vicepremier în Cabinetul Cioloş, a revenit în PSD, dar nu a fost primit cu pâine şi sare, ci cu lovituri sub centură din partea colegilor săi de peste Carpaţi. Dîncu a plusat azi şi a fost chiar mai dur decât a făcut-o în prima intervenţie, cea care a atras mânia din partea „sudiştilor” Mihai Tudose (Brăila) şi Claudiu Manda (Dolj).

„Da, m-am înscris anul trecut în PSD, în organizația din Bistrița Năsăud”, a dezvăluit Vasile Dîncu, într-un interviu acordat Look Plus despre viitorul PSD, dar și despre șansele sale de a prelua funcția de președinte al Consiliului Național.

Cu acea ocazie, el a făcut o declaraţie care a stârnit furia baronilor sudului.


În acest moment, Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic si nici din punct de vedere al culturii politice din România”, a fost afirmaţia care i-a deranjat pe PSD-iştii din zona de influenţă a lui Liviu Dragnea.

Cel mai vehement a fost Mihai Tudose, fost premier din vremea când România era mai mult… „Teleormania”. Acesta a ripostat imediat pe pagina sa de socializare.

Atacul lui Mihai Tudose la Vasile Dîncu

Am citit o declarație-confesiune a unui maaaare ,,gânditor” ce se vrea a fi reformatorul PSD!!! Am zis la început că gata, s-a terminat cu șmecheria și să vezi că se oferă candidat la primărie la Cluj! Dar nu…. Era mult mai ,,global” mesaju’….

Citez din Vasile Dâncu: ,,E adevărat că sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România.””

Am recitit. Și încă o dată. Deci… reforma propusă este de genul: nu reprezintă nimic cei care câștigă alegerile!!! Important este să fie el în fruntea partidului și să ne explice cu doctrina și programele ideologice. Încerc să înțeleg personajul prin prisma faptului că el nu a câștigat niciodată alegerile pe acolo pe la el.. Niciodată. Și prin urmare nu prea știe cum e. Dar emite axioma că cei care câștigă nu contează. Importanți sunt cei care sunt plini de avânt dar se împiedică-n papuci când pleacă la luptă (campanie)…. Și se mai și alintă că el nu prea vrea dar este foarte rugat… Poate pe principiul că e bun la bătaie… că a mai luat!!!

Doamne apără și păzește.

P.S. Totuși o candidatură la ceva pe acolo prin preajmă? Așa ca puterea exemplului personal de cum să reușim să câștigăm alegerile?!?! Căci din opoziție e mai greu cu implementările mărețe de programe și reforme.” – a scris Tudose pe pagina de Facebook.

Astăzi, Dîncu a ripostat şi el. Într-un interviu pentru Europa Liberă, a fost chiar mai dur. El a afirmat nici mai mult nici mai puţin că PSD riscă să dispară, dacă nu se schimbă!

Declaraţiile lui Vasile Dâncu despre posibila moarte a PSD

  • „Acest atac la adresa mea a fost comandat și s-a reacționat după o transcriere oarecum imperfectă a unei emisiuni de televiziuni. Eu nu am spus niciodată că nu-i respect pe cei din sud care câștigă. Am spus-o chiar la întâlnirea de partid cu organizațiile din Transilvania de la Reghin, am spus cât de mult și de ce respect eu munca celor câștigă în acest moment alegerile pentru PSD în sudul țării.”
  • „Ceea ce am spus a fost simplificat într-o transcriere care a fost pusă pe net a fost faptul că victoria unor organizații din sud nu poate să reprezinte întreaga cultură politică a stângii din România. Aceste victorii, din păcate, trebuie să le completăm cu cultura politică din alte județe și cu reprezentarea politică în conducerea politică a Moldovei sau a Transilvaniei. Eu am spus că asta nu epuizează întreaga cultură politică, nu am spus că nu respect munca acestor oameni”
  • „Cu toate acestea, atrag agenția că foarte mulți șefi de organizații PSD judecă doar din perspectiva voturilor câștigate, aceasta fiind unica unitate de măsură în evaluarea oamenilor”
  • Nu înțeleg nimic din politică. Sunt unii care cred că singurul lucru important e votul. E foarte important pentru partid, dar în partid, așa cum oamenii trebuie să fie diferiți, ar trebui să gândim un pic mai complex de atât. Am mai spus și poate și asta deranjează că în politică, mai ales în cea de stânga, este importantă diversitatea. Dacă nu acceptăm diversitatea internă, cum să o înțelegem pe cea din societate”
  • „Dacă PSD se concentrează doar pe susținerea unui electorat captiv sau pe rezolvarea unor probleme din justiție, atunci suntem condamnați să dispărem. Electoratul se schimbă, aceasta este cea mai mare provocare a PSD-ului în acest moment, dacă partidul nu se schimbă, vom pierde peste tot, chiar și în zonele din sud

1 comment

  1. Man Ioan 10 iunie, 2020 at 09:26 Răspunde

    Da,d.le Dancu in Ardeal nu mai există PSD.Incet ,încet dispare și și Moldova.Cum ați spus se mai agata de sudiștii Olteni.D.le Dancu d.voastra cu atâta școală nu realizați că PSD nu mai e partid ci o haită de hoti care trebuie sa stea la pușcărie.A.nastase,ponta,Dragnea,Viorica 2020, Orlando,valcov,tariceanu …..

Leave a reply