sâmbătă, februarie 4

Dăncilă, dama de ”verde”? Cum devine PER aspiratorul celor mai ”roșii” PSD-iști, vopsiți în ecologiști

1
2571

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat miercuri că nu au existat până acum discuţii privind înscrierea fostului premier Viorica Dăncilă în Partidul Ecologist Român, aşa cum a apărut în spaţiul public, şi a adăugat că, dacă ar fi fost contactat de aceasta, ar fi refuzat-o.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă Viorica Dăncilă va veni la PER, alături de alţi social-democraţi care nu se regăsesc pe listele la parlamentare, Rădulescu a spus: „Doamna Dăncilă nici nu ne-a abordat, ca să discute cu noi subiectul ăsta, deşi în presă am văzut că a apărut o astfel de chestiune. Nu, nu am discutat cu dânsa”.

El a adăugat că, dacă ar fi fost contactat de fosta preşedintă a PSD, ar fi refuzat-o. „Eu, personal, dacă m-ar fi contactat, aş fi refuzat-o din motivele mele personale care pur şi simplu sunt legate de faptul că a cedat prea uşor partidul acestor indivizi, ştiindu-i cine sunt”, a spus Rădulescu.

Cătălin Rădulescu deschide lista PER la Argeş pentru Camera Deputaţilor.

În ultimele zile, au apărut zvonuri că, nemulțumită de noua linie a PSD, și Viorica Dăncilă va trece în barca PER, un partid care absoarne tot răul din fostul PSD.

Marian Vanghelie, Șerban Nicolae, Cătălin Rădulescu-“Mitralieră” și Liviu Pleșoianu sunt doar câțiva dintre “exilații” din PSD care candidează la Parlament pe listele Partidului Ecologist Român. O analiză a site-ului ziare.com relevă faptul că această formațiune-fantomă, preluată de oameni ai lui Dan Voiculescu și transformată în anexă PSD, aspiră figurile toxice din clica lui Liviu Dragnea pe care Ciolacu le aruncă peste bord în operațiunea de fardare a imaginii social-democraților.

PER devine astfel debușeul și “cimitirul elefanților PSD”. Între PSD și “ecologiști” există o strânsă colaborare subterană. Ținta finală pare să fie aceea ca politicienii compromiși să prindă totuși un fotoliu de parlamentar, fără ca PSD să fie tras în jos politic de prezența lor pe liste.

Omul lui Dan Voiculescu a intrat în conducerea PER în 2018. Un an mai târziu, Dragnea anunța că “ecologiștii” și PNȚCD susțin PSD la alegerile europarlamentare

Partidul Ecologist, formațiune înființată imediat după Revoluție, dar niciodată semnificativă pe piața politică a României, s-a învârtit în jurul lui 1%. După ce s-a înființat pragul parlamentar de 5%, PER n-a mai pupat mandate de deputați și senatori.

Numai că, începând cu 2018, odată cu intrarea partidului în sfera de influență a lui Dan Voiculescu, lucrurile au început să se schimbe. Acum doi ani, Radu Mihai Cristescu, fost lider PMP și președinte al Agenției Domeniilor Statului (ADS), a trecut la ecologiști împreună cu 25 de organizații PMP din diasapora.

1 comment

Leave a reply