vineri, februarie 3

Dan Vâlceanu a făcut anunțul

0
739

Începând cu 1 martie 2022, mai mulți români o să aibă parte de o nouă obligativitate către ANAF. Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a făcut anunțul surprinzător despre noile schimbări

Dan Vîlceanu și-a propus să aducă modificări Codului de procedură fisccală, introducându-se și obligativitatea înrolării în sistemul de comunicare electronică SPV.

Acesta a declarat într-o conferință de presă că sistemul este unul eficient atunci când vine vorba despre legătura dintre cetățeni și organul fiscal.

 „O altă măsură este obligativitatea înrolării în sistemul de comunicare electronică, dezvoltat de Ministerul Finanţelor, ANAF, respectiv Spaţiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor juridice, a asocierilor şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi a persoanelor fizice care desfăşoară o profesie liberală, să existe o activitate economică în mod independent.

Înrolarea în SPV – aşa cum este prescurtat acest sistem – asigură o comunicare şi un mod de lucru 24 din 24 de ore, şapte zile pe săptămână cu administraţia fiscală şi reprezintă o eficientizare clară a modului în care cetăţeanul interacţionează cu organul fiscal.”, a declarant marti, ministrul  Dan Vîlceanu.

Leave a reply