Dan Tăpălagă, atac la USR pentru combinații marca PSD la guvernare. Despre ”obraznicul” Năsui și piruetele lui Stelian Ion

1
2223

Jurnalistul Dan Tăpălagă, care a susținut USRPLUS când PSD și respectiv PNL s-au aflat la putere în ultimii 4 ani, scrie un comentariu foarte dur pe G4Media.ro la adresa formațiunii conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Concret, Tăpălagă îi atacă dur pe Claudiu Năsui, ministrul Economiei, și Stelian Ion, ministrul Justiției, pentru cum și-au schimbat peste noapte valorile, de fapt, pentru cum au renunțat la una dintre ele, fundamentală pentru USRPLUS: integritatea în politică.

”Domnul Claudiu Năsui a ajuns în decembrie 2019 șef la USR București după ce doamna Roxana Wring a demisionat din fruntea organizației, doborâtă de acuzația CNSAS că a colaborat cu fosta Securitate. Atunci, domnul Năsui n-a mai spus că nu crede în decizia administrativă a instituției, nici n-a rupt cămașa de pe el la televizor ca să-i ia apărarea.


Partidul era în opoziție, promitea o altfel de politică și oameni noi.

Ajuns la putere, USR pare să facă politică la fel, fără să mai strâmbe prea tare din nas la ”oamenii vechi”.

Domnul Năsui, de această dată din poziția de ministru al economiei, a căutat să o aducă în poziția de secretar general  pe doamna Florina Prisăcariu, acuzată de colaborare cu Securitatea”, scrie experimentatul jurnalist în comentariul cu titlul ”Două exemple urâte de dublu discurs la USR”.

Principalele idei din analiza lui Dan Tăpălagă despre USR

  • ”Doamna Prisăcariu nu are o simplă decizie la CNSAS de colaborare cu fosta Securitate, ci un prim verdict pronunțat de Curtea de Apel București. Nu este nici măcar foarte nouă în politică și nici măcar din USR. Trece drept o apropiată a fostului ministru PSD, Eugen Teodorovici, și a fost mutată de la finanțe la Curtea de Conturi.
  • Domnul Năsui a lăsat pe toată lumea cu gura căscată miercuri seara când, cu o impertinență greu de bănuit la acest tânăr economist altfel bine instruit, s-a uitat senin la Cosmin Prelipceanu de la Digi24 și i-a întors obraznic întrebarea: Și?
  • Adică ce mare scofală că e securistă? De ce mă plictisiți cu întrebarea asta? Cam asta transmitea domnul Năsui în aroganța lui, în timp ce-i explica moderatorului cât de pregătită este doamna în cauză și câtă nevoie are ministerul de serviciile ei neprețuite. Culmea sfidării a atins-o abia când a spus că nu crede în colaborarea doamnei cu Securitatea cu argumentul cam bizar că nu are încă o sentință definitivă. Ei? V-ați fi așteptat la o asemenea piruetă la USR?”
  • Avem apoi cazul domnului Stelian Ion de la ministerul justiției. Domnul Ion, pe când era parlamentar USR de opoziție, înfiera pe bună dreptate abuzul de ordonanțe de urgență și, în mod special, adoptarea Codului Administrativ prin OUG în Guvernarea PSD.
  • Principiile au devenit brusc mult mai elastice. Destul de neplăcut să vezi cum USR recurge la relativizare, metodă utilizată fără scrupule de PNL sau PSD atunci când vor să-și apere securiștii sau penalii.
  • Principiile sunt bune în opoziție, dar ele se diluează treptat odată ce partidele ajung la putere. De la PNL și PSD nu are nimeni mari așteptări, așa au funcționat decenii la rând, aburind alegătorii cu vorbe uitate în secunda doi.
  • Dar de la USR PLUS așteptările sunt ceva mai mari. Ei singuri și-au setat standarde înalte și au promis că vor face politică altfel. Poate vor evita, totuși, multiplicarea acestor exemple, care nu vor face decât să pună semnul egal între ei și celelalte două partide mari, despre care au spus de atâtea ori în campanie că sunt ”aceeași mizerie”.

Articolul lui Dan Tăpălagă, AICI

1 comment

Leave a reply