Dan Cărbunaru: „Să ne bucurăm de sport pe teren şi să ţinem politica în afară”

0
244

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, miercuri, referitor la anunţul Federaţiei ungare de fotbal că ar avea acceptul UEFA privind afişarea steagului Ungariei Mari la competiţii, că nu este bine să fie amestecat sportul cu politica, menţionând că Federaţia Română de Fotbal a verificat şi forul european nu a dat o astfel de autorizare.

„Am văzut această alegaţie care a fost publicată şi în diverse medii de presă din România, în egală măsură însă sunt la curent şi, cred că e bine ca opinia publică să cunoască acest lucru, ceea ce a comunicat oficial Federaţia Română de Fotbal, după ce în prealabil a verificat această informaţie, înţeleg, la nivelul UEFA, iar forul european a anunţat că nu există o astfel de autorizare, un astfel de acord.

Ca atare, sigur, făcând această precizare că nu e bine să amestecăm sportul cu politica şi din această perspectivă lucrurile ar trebui să fie clare, din datele pe care le avem şi (…) le mulţumim oficialilor de la Federaţia Română de Fotbal care au verificat pe acest circuit instituţional care ţine de afilierea fotbalistică veridicitatea acestei informaţii, nu se confirmă. Rămâne să ne bucurăm de sport pe teren şi să ţinem politica în afara acesteia, în orice caz nu în parametri pe care înţelegem că nici UEFA nu-i acceptă„, a afirmat Cărbunaru, întrebat despre această chestiune.

Miercuri, Federaţia Română de Fotbal a precizat că UEFA nu a autorizat cererea Federaţiei maghiare de fotbal ca suporterii să afişeze la meciurile internaţionale steagul Ungariei Mari, aşa cum anunţase forul de la Budapesta, scrie agerpres.

Federaţia ungară de fotbal anunţase marţi că a primit, în urma unui demers făcut la UEFA, acceptul ca suporterii săi să poată afişa steagul Ungariei Mari, cu regiuni ale ţărilor învecinate, precum Transilvania, ca pe un „simbol istoric”, fără conotaţii politice.

Leave a reply