Cutremur la Sănătate: Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși de Cîțu!

0
382

UPDATE. ”Astăzi i-am înmânat președintelui României decizia de revocare a ministrului Sănătății și a secretarului de stat Andreea Moldovan”, a anunțat în urmă cu câteva minute premierul Florin Cîțu. Practic, din acest moment, cei doi sunt demiși.

Interimar la Ministerul Sănătății a fost desemnat vicepremierul Dan Barna.


Aceleași surse citate de Digi 24 susțin că Dan Barna se opune categoric demiterii lui Vlad Voiculescu.

Barna amenință cu ruperea coaliției PNL-USRPLUS-UDMR, dacă decizia premierului va fi pusă în practică.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USRPLUS, a declarat:

”Este o decizie incorectă. O să decidem azi în organele de conducere ale ce poziție vom avea față de acest gest al primului-ministru. Din punctul meu de vedere este un act de agresiune din partea premierului”, a spus Moșteanu la postul citat.

Știrea inițială:

Dan Barna se află la Guvern.

Premierul Florin Cîțu este hotărât să-l demită pe ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a devenit ținta multor atacuri din cauza diverselor crize apărute în sistemul sanitar, care nu însă nicio legătură cu el.

În afară de ministru, Cîțu are de gând să o demită și pe Andreea Moldovan, secretar de stat la Sănătate.

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. În plus, Cîțu este nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Voiculescu, căruia i-a și reproșat lipsa de comunicare.

Sursa: voxpublica.ro

TagsNews

Leave a reply