Curtea de Apel București: a respins definitiv cererea de reabilitare a lui Roșca Stănescu

1
631

Fostul senator Sorin Roșca Stănescu, invitat constant la emisiunile politice ale România TV sau Antena 3, rămâne cu condamnarea la doi ani și patru luni de zile în dosarul Rompetrol la cazier după ce Curtea de Apel București i-a respins definitiv cererea de reabilitare. Judecătorii și-au motivat decizia prin faptul că Roșca Stănescu a plătit doar o mică fracțiune din cei aproape 4.000 de euro, cheltuieli de judecată pe care instanța l-a obligt să-i achite.

Detaliile procesului lui Roșca Stănescu au fost publicate de către fostul jurnalist Ionel Stoica, în prezent purtător de cuvânt la Primăria Sectorului 1.

Sorin Roșca- Stănescu este infractor nu a plătit cheltuielile de judecată de 20.000 de lei (4.000 de euro) în procesul Rompretrol, dosar în care a fost condamnat la 2 ani și 4 luni pentru utilizare de informaţii privilegiate şi constituire a unui grup infracţional organizat. A și fost cazat nouă luni la atelierul auto de la Jilava.

La începutul anului, Sorin Roșca- Stănescu a făcut o cerere de reabilitare, dar judecătorii Tribunalului București (7 aprilie) și de la Curtea de Apel București (19 august- chiar ieri) au respins-o definitiv. Link pe portalul instanțelor- https://bit.ly/3mgNiyz

Motivul principal: Roșca- Stănescu a achitat doar 120 de euro din cheltuielile de judecată impuse de judecător- 20.000 de lei. Pe scurt, fostul jurnalist s-a plâns judecătorilor că nu a putut plăti întreaga sumă pentru că are o pensie lunară de doar 4.812 lei, dar are de plătit pensie alimentară și dă mulți bani pe medicamente. În plus, el a mai învederat că nu are niciun fel de alte venituri și că nu este retribuit pentru emisiunile de televiziune la care participă.” a scris Ionel Stoica, pe pagina sa de F.B.

1 comment

Leave a reply