Cuplul Iordache (PSD)-Dîrcă (USR) rămâne bătut în cuie la vârful Consiliului Legislativ. Reacția Anei Birchall, despre ”frăția penalilor”

0
1227

Judecătorii CCR au respins ca nefondate sesizările privind numirile lui Florin Iordache (zis Ciordache, autorul OUG 13) și Eduard Dîrcă în funcțiile de președinte, respectiv vicepreședinte al Consiliului Legislativ.

Motivația judecătorilor CCR, la constestarea celor doi, este că instituția nu este responsabilă de profilul moral al candidaților, ci Parlamentul.

Numirile celor doi politicieni de la PSD, respectiv USR, au creat un mare scandal în Parlament și în afara lui.

Cea mai contestată a fost alegerea lui Florin Iordache într-o funcție atât de importantă. Acesta a jignit parlamentarii PNL, USR și PMP, dar și opinia publică pro-europeană, atunci când le-a arătat tuturor degetul mijlociu în Parlament.

Protestele #Rezist, aruncate la gunoi de un târg politic fără scrupule

Iordache este autorul celebrei Ordonanțe 13, adoptate în ianuarie 2017 de Guvernul Grindeanu, la cererea lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, prin care erau salvați politicienii acuzați de corupție.

OUG 13 a scos masiv lumea în stradă, iar Florin Iordache a fost nevoit să demisioneze din funcția de ministru al Justiției.

PNL și USR s-au acuzat reciproc de susținerea lui Florin Iordache la votul din Parlament, dar singurii rămași în culpă au fost cei de la USR, pentru că PNL avea propriul candidat la șefia CL, Augustin Zegrean, deci nu putea să voteze cu Florin Iordache.

Mai grav însă, PSD a votat cu candidatul USR, Eduard Dîrcă, un lucru cert, pentru că acesta nu putea fi ales fără voturile parlamentarilor PSD.

George Dircă, de la USR, a fost votat masiv de parlamentarii PSD, confirmând blatul pe funcții

Acest fapt a alimentat acuzațiile de blat PSD-USR, iar încercările unor lideri USR de a respinge acuzațiile nu au convins pe nimeni, deoarece nu au răspuns la o întrebare-cheie: de ce au votat parlamentarii PSD cu candidatul USR?

Mai mult, după ce a fost ales masiv cu voturile PSD și USR, George Dîrcă nu și-a prezentat demisia, confirmând implicit târgul dintre PSD și USR.

Astăzi, CCR i-a bătut în cuie la șefia Consiliului Legislativ pe cei doi.

Este pentru prima oară după ianuarie 2017 când PSD și USR și-au dat mâna la vârful unei instituții, girându-l pe cel care a vrut să-l salveze pe Liviu Dragnea și pe toți corupții din România.

Ana Birchall: ”Mai are cineva îndoieli?”

Fostul ministru al Justiției care a ajuns în funcție după Florin Iordache și Tudorel Toader, e vorba de Ana Birchall, a comentat dur pe pagina sa de socializare decizia de azi a CCR.

Ea nu pomenește nimic de alegerea unui membru USR la vârful CL, dar anunță că Florin Iordache poate fi demis.

”Gașca „Frăția penalilor” se întoarce și se răzbună. Dacă nu era clar până acum ce prietenie strânsă există între Florin „Altă întrebare” Iordache și anumiti membrii CCR, iată că acum se dau pe față jocurile dubioase dintre ei. Mai are cineva îndoieli că e nevoie de o reformare din temelii a acestei instituții? Cât despre Iordache, poate să se „bucure” de măreția funcției de Șef al Consiliului Legislativ pe un termen extrem de scurt! Sper ca in aceasta perioada să nu facă totuși și mult rău! Dar DA, așa cum am mai spus, indiferent de decizia CCR, Iordache poate fi foarte ușor revocat de la șefia Consiliului Legislativ în virtutea principiului de drept „Actus primus, Actus contrarius” (Cine emite un act, poate să îl și revoce). Cu alte cuvinte, oricând Parlamentul poate să se întrunească și să-l revoce pe domnul Iordache, indiferent de decizia aceasta a CCR! Rog share, sa se stie adevarul!”, a scris Birchall pe Facebook.

https://www.facebook.com/birchallana/posts/3228132280631851

Leave a reply