duminică, noiembrie 28

Cunoscut activist civic, profesorul Dan Burz spune tranșant: “Vai de ei medici, vai de el sistem sanitar”

0
926

Cunoscut activist civic, profesorul ardelean, Dan Burz, spune tranșant: “Nu se întrezărește nicio luminița la capătul tunelului”

“La un an de la începerea pandemiei, situația e tot mai gravă, virusul tot mai agresiv, tot mai mulți oameni – și, printre ei tot mai mulți tineri -, cu stări grave ale bolii.
Oameni suferă, atât de mulți se sting, iar multora nici că le pasă!
Nici nu știi ce să mai zici, ori ce să mai faci.”

Vai de ei medici, vai de el sistem sanitar

Bani cheltuiți cu nemiluita, suflete la ananghie, familii răvășite de durere și suferință!
Iar omului, nici că îi pasă (precum nu i’au păsat nici preoților acelora din pildă, ce întorceau spatele omului căzut pe ulită).
Sigur, lucrurile merg prost pt că oamenii sunt proști, sunt răi și, mai ales, ignoranți de vreme ce sunt robi ai pantecelui și stomacelor lor; normal, și a banului, îndesat cu orice preț la teșchereaua lor.
Câtă vreme răutatea omului, cinismul și poftele lui egoiste depășesc logică, rațiunea și justețea ancorării la nevoia de apărare a viețîi, pandemia nu are nicio șansă să se stingă. Va dura ani!
Personal, nici nu pot să înteleg cum pot unii să fie destinși, să se bucure de viață lor – în petreceri, aniversări, îtâlniri și alte cele; păi nu(?), viața trebuiește trăită -, câtă vreme exact din cauza lor alții suferă, se sting sau urmează să se stîngă.
În acest mod societatea, în întregul ei, nu va avea nicio șansă ca să revină la o viață normală.
Lipsa solidarității umane în față unei nevoi, altminteri stringente, de ordin colectiv își poate avea originea în natura animalică și sălbatică, dacă nu cumva diabolică, a omului.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Foto: Cont facebook, Dan Burz

 

Fenomenul Șoșoacă, ori cel al medicului fantomatic de Bihor, nu ar fi posibil, dacă nu ar găși mediul propice de a se naște și întreține în colectivități.

Depravarea, distracțiile, atitudinea aceea sălbatica și total neadecvată situației în care ne aflăm este singură rațiune de a există, a unora.
Iar imbecilitatea aceea de non’muzică, aflată pe gustul lor (manelele), spune totul despre josnicia nivelului, dacă nu cumva sălbaticia, la care a ajuns ființă umană.
Păcat, cu așa oameni nu poți realiza NIMIC temeinic. Nu poți să te angazezi în lupta, la vreun efort colectiv menit să facă bine omului” încheie postarea profesorul transilvănean.

Dan Burz este


Profesor Fizica la L.T.S Campeni. A studiat Fizica la
Universitatea Babeş-Bolyai.Trăieşte în

Câmpeni – Alba.

Este fost coleg de facultate cu actualul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis.

Leave a reply