sâmbătă, iulie 20

Cum văd românii de peste Ocean criza CORONAVIRUS. Trei impresii din Philadelphia, Toronto şi Montreal

0
1079

Trei români din Philadelphia, Toronto şi Montreal încearcă să explice, în dialog cu jurnalistul Ovidiu Popica (în colţul din dreapta jos, în imaginea de mai sus), care este situaţia la nivelul omului de rând în oraşele în care ei locuiesc.

Discuaţia pe care o puteţi urmări în înregistrarea video de mai jos este interesantă din punct de vedere al comparaţiei cu situaţia din România şi din alte ţări europene afectate de epidemia de coronavirus.

E interesant de asemenea de urmărit felul în care reacţionează autorităţile publice din zonele respective.

„Eu am fost la un supermarket la mine în cartier şi nu am sesizat o mare agitaţie. Era într-adevăr aglomeraţie, dar nu isterie. Ce nu am găsit a fost dezinfectant, în rest nu lipsea nimic”, spune Adriana Mitchell, din Philadelphia (SUA).

„La Costco, un lanţ de magazine de tipul Metro, nimeni nu se ducea să cumpere altceva decât mâncare”, afirmă şi Magdalena Manea, din Toronto (Canada).

„Acum o săptămână a fost nebunia cumpăratului de hârtie igienică, dar a început să mai apară. Am văzut rafturi goale de medicamente antipiretice”, a constatat şi Andrei Mihalic, din Montreal (Canada).

 

Leave a reply