Cum te poți înscrie pentru prima excursie în spațiul cosmic. În câte minute se va face înconjurul Terrei

Turiștii spațiali vor călători pe orbita Pământulu
0
448

Călătoriile în spațiu, în scop turistic, devin realitate. SpaceX se pregătește să lanseze prima misiune la finalul anului 2021, informează B1.ro, conform CNBC.

 

Inspiration4 este numele misiunii care se va desfășura la finalul anului în curs, în cel de-al patrulea trimestru, organizată de compania americană SpaceX, deținută de către Elon Musk. Racheta Falcon 9, reutilizabilă, proprietate a SpaceX, va fi propulsată în spațiu de la complexul de lansări 39A, din cadrul Centrului Spația Kennedy, din Florida.

 

Miisunea va dura câteva zile. Turiștii spațiali vor călători pe orbita Pământului. Înconjurul planetei se va face în doar 90 de minute.


 

Cum te poți înscrie pentru prima excursie în spațiul cosmic

 

Jared Isaacman, în vârstă de 37 de ani. fondator și director executiv al Shift 4 Payments, va fi la manetă. Celelalte 3 locuri ale capsulei Dragon vor fi donate publicului larg, al căror nume vor fi anunțate în următoarele săptămâni, a precizat SpaceX.

 

Un loc este destinat unui angajat al unui spital de pediatrie, o femeie. Pentru celelalte două locuri, cei care doresc să se înscrie, o pot face pe Inspiration4.com. Toate persoanele de la bord vor beneficia de echipament și instruire pentru astronauți.

SpaceX a fost fondată în anul 2002, de către Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Compania sa a depășit rivala Boeing, al cărei program spațial s-a confruntat cu probleme, în urma eșecului din 2020 al testelor la o capsulă fără echipaj uman.

Leave a reply