Cum să salvezi orașul pictând pe ziduri

0
383

ZEDRE este un festival urban și artă și fotografie murală a cărui rațiune este aceea de a se autorenova fiecare an. Dinamizare și renovare, asta vrea să fie tema continuă, cu pereți pictați anul acesta care vor fi repictați anul viitor de un alt artist și tot așa. Locul ales este un cartier din districtul Algirós.

Zona es un nucleo urban prins între străzile Blasco Ibáñez, Doctor Manuel Candela, Justo y Pastor y Músico Ginés, și aparține de cartierul (barrio) Ciutat Jardí, 46022. Starea urbanistică izolată a cartierului favorizează degradarea arhitectonică a clădirilor, ceea ce le afectează și starea, și valoarea, notează ValenciaBonita.es


Festivalul de Artă Urbană și Fotografie Murală s-a născut tocmai din ideea de a salva acele zone ce păreau sortite decăderii. De aceea, ZEDRE își propune să transforme cartierul respectiv într-una dintre cele mai atractive zone ale Valenciei care să devină reper, peste ani, pentru felul miraculos în care arta și cultura pot schimba în bine fața metropolelor.

Leave a reply