Cum poți să distrugi capodopera lui Dumnezeu?!

0
773

Mohamed Houli este singurul dintre cei patru teroriști arestați care a mărturisit că celula lor pregătea un atac mare cu bomba în Barcelona. Houli, 21 de ani, nu a participat la atacurile de la La Rambla și pe promenada din Cambrils, deoarece cu o zi înainte a fost rănit în explozia accidentală de la Alcanar (Tarragona), care l-a forțat să schimbe planurile. În declarația sa, teroristul a recunoscut că celula intenționează să submineze „monumente și biserici, cum ar fi Sagrada Familia“, fără a preciza cum. Houli, aflat deja în închisoare, a cerut „iertare” și a fost „pocăit” în fața judecătorului.

Houli a fost arestat la spitalul din Tortosa, unde a fost spitalizat pentru leziuni suferite la Alcanar. Acolo, celula teroristă a acumulat materiale explozibile pentru a comite un atac major în Barcelona. „O mulțime de butelii de gaz butan, produse, cum ar fi acetona, peroxid de hidrogen, bicarbonat de sodiu, o mulțime de chei pentru a fi folosite ca schije și butoane pentru a începe explozie,“ sunt detalii ce apar în mandatul de arestare emis de judecătorul Fernando Andreu, notează El Pais.

Sagrada Familia (Sfânta Familie) este opera arhitectului catalan Antonio Gaudi. Lucrările au început încă din 1882 și au continuat de-a lungul secolelor, după moartea lui Gaudi, dar întocmai cu planurile sale. Ultimul termen estimat pentru finalizarea capodoperei este anul 2026. Gaudi și-a dedicat întreaga viață ridicării catedralei, din care ultimii 15 ani exclusiv pentru Sagrada Familia. Biserica romano-catolică este considerată cea mai frumoasă construcție creștină existentă azi pe Pământ.

Leave a reply