Cum l-a prins Raed Arafat cu minciuna pe Marcel Ciolacu

6
2526

Imediat după ce fostul premier și-a depus demisia de onoare, urmare a rezultatului slab obținut de PNL în alegerile din 6 decembrie, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a ieșit la atac fără milă.

El l-a acuzat pe Orban că lasă țara în imposibilitatea de a lua măsuri tranșante de combatere a pandemiei, din cauză că Guvernul interimar condus de Nicolae Ciucă nu poate da ordonanțe de urgență.


Din acest moment, Guvernul nu mai poate emite ordonanţe de urgenţe. Noi nu avem constituit un Parlament. Toată această procedură poate să dureze şi o lună de zile. Ce face România în această lună de zile, când avem un lider politic care vremelnic ocupă funcţia de premier şi pleacă după funcţie. Dacă Guvernul nu e instituit la prima încercare, noi nu avem un Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară? Este un gest iresponsabil. Este normal când pierd alegerile că nu mai ai ce căuta în funcţie, dar până vine următorul Guvern îţi faci datoria până la capăt ca om de stat. Ei au pierdut alegerile, intrăm în logica constituţională în care partidul cu cele mai multe mandate merge primul să propună premierul. Funcţia de prim-ministru nu se părăseşte cum vrei. (…) Nu poţi să laşi ţara într-un haos pentru că te-ai supărat. Ce a făcut Orban este impardonabil”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI și șeful DSU, a declarat ieri, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că demisia lui Ludovic Orban nu este o problemă pentru autoritățile implicate în lupta cu pandemia.

”Noi avem tot ce ne trebuie pentru a ne face treaba. Guvernul interimar nu este deloc o piedică, deoarece noi nu aven nevoie de ordonanțe de urgență pentru a lua măsuri. Cadrul legal este același și este bine stabilit, de aceea tot ce ne trebuie pentru a acționa sunt hotărârile de Guvern, nu ordonanțele de urgență, pe care le poate lua și Cabinetul interimar”, a spus Arafat, la Guvern.

El a demontat astfel minciunile lansate de Marcel Ciolacu.

De amintit că PSD, prin Lucian Romașcanu, fost purtător de cuvânt, și cu ajutorul CCR și al Avocatului Poporului, a încurajat populația în vară să nu respecte măsurile de protecție anticoronavirus, ceea ce a creat cea mai mare problemă pentru sistemul sanitar, aflat acum sub o mare presiune, mai ales în Capitală, după cum tot Arafat recunoștea ieri.

“Asta va însemna că vom avea o presiune mai mare pe sectorul medical în zona Bucureștiului și zonele limitrofe și probabil va fi nevoie de transferarea unor pacienți în alte zone unde presiunea este mai mică.

Am stabilit cu domnul ministru Tătaru că vom avea o ședință cu managerii spitalelor din București, cu șefii secțiilor ATI și șefii UPU ca să discutăm această situație, pe care o vom vedea cândva în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri. Colaborarea populației rămâne cea mai importantă”, a mai spus Arafat.

6 comments

  1. xnet 11 decembrie, 2020 at 12:58 Răspunde

    Pai la voi niciodata PSD nu are dreptate,Ciolacu minte si numai voi spuneti adevarul.Mai domnule Arafat spun e oamenilor ce ati facut un an de zile si ati adus in tara numai masti neconforme 80%,si prin asta ati infectat populatia tarii ?Ati dat si amenzi pe iresponsabilitatea voastra !

Leave a reply