sâmbătă, iulie 20

Cum conduce Boris Johnson de acasă lupta cu epidemia. Premierul britanic este infectat cu coronavirus

0
932

Premierul britanic Boris Johnson a fost apt să facă tot ce era necesar pentru a coordona acţiunea guvernului faţă de pandemia de coronavirus după ce el însuşi a fost testat pozitiv săptămâna trecută, a declarat luni purtătorul său de cuvânt, citat de agenţia Reuters.

”El poate să facă tot ce are de făcut pentru a conduce răspunsul în criza creată de coronavirus. Am creat la nivelul guvernului planuri de urgenţă pentru a ne asigura că ne putem continua activitatea pe parcursul acestei epidemii, că avem întreaga capacitate de care avem nevoie pentru a conduce răspunsul la nivel naţional’‘, a spus purtătorul de cuvânt al lui Johnson.

Acesta din urmă a fost testat pozitiv pentru coronavirus săptămâna trecută şi de atunci lucrează de acasă. Au fost de asemenea testaţi pozitiv ministrul sănătăţii Matt Hancock, prinţul Charles, în timp ce consilierul lui Boris Johnson, Dominic Cummings, a acuzat luni simptome specifice.

Marea Britanie avea luni la prânz confirmate 19.522 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 1.228 de decese. Potrivit unei estimări a epidemiologului Neil Ferguson, profesor de biologie matematică la Imperial College London, probabil 2-3% din populaţia britanică este infectată cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

În faţa agravării rapide a epidemiei, Marea Britanie a intrat într-o cursă contracronometru pentru a instala mii de noi paturi în spitale şi s-au luat măsuri de izolare a populaţiei pentru o perioadă de cel puţin trei săptămâni.

Potrivit centrului de analize economice Centre for Economics and Business Research, ca urmare a măsurilor de combatere a epidemiei economia britanică ar urma să intre în recesiune, estimând o scădere a PIB-ului de circa 15% în trimestrul al doilea.

„Mulţumesc tuturor celor care fac ce fac şi eu, lucrând de acasă, neîmprăştiind virusul. Vom ieşi din asta aplicând măsurile de carantină. Asta-i calea prin care îl vom învinge împreună. Staţi acasă, protejaţi NHS (sistemul naţional de sănătate publică – n.r.)”, a declarat Boris Johnson, într-o transmisie video din locuinţa sa, pentru BBC.

Leave a reply