Cum a băgat Ponta COVID-ul în romii care l-au susținut în alegeri. Pandemia amenință Gorjul

0
1227

Este județul de care Victor Ponta s-a folosit politic, dar pe care l-a abandonat imediat după ce și-a pierdut funcțiile de prim-ministru și de lider al PSD.

Acum când fostul premier aleargă după voturi Pro România prin țară și îndeamnă oamenii să nu respecte măsurile de protecție sanitară, la Gorj a început un fel de ”jihad COVID”, plecând de la criza din cartierele populate în majoritate cu cetățeni de etnie romă, din Târgu-Jiu.

Aici, nerespectarea măsurilor de protecție anti-COVID, la care Ponta și alți lideri politici i-au îndemnat pe români, lasă deja urme cumplite.

O femeie a murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2, iar marți dimineață prefectul Cristinel Rujan a anunțat că a demisionat din funcție. Detalii, AICI

Cu o zi înainte, într-o încercare disperată de a repara din răul făcut de îndemnuri iresponsabile precum ale unor lideri ca Ponta, Ciolacu, Tăriceanu sau Cataramă, prefectul a descins printre romi pentru a-i convinge personal să poarte mască și să respecte măsurile de igienă.

Însoțit de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, de şefii din Poliţie şi liderii comunităţii rome, prefectul Rujan a fost, luni după-amiază, în cartierele Obreja şi Meteor pentru o acţiune de informare împotriva COVID-19, în condiţiile în care o femeie romă, de 62 de ani, a murit din cauza virusului.

Într-un reportaj Pro TV la fața locului, romii au pretins că, de când cu pandemia, au renunțat complet la viața de dinainte.

Nu se mai țin petreceri, nu se mai țin din cauza virusului care s-a întâmplat și care e pe toată Europa și România, ce petreceri, nu mai ținem petreceri. I-a speriat pe oameni, i-a speriat pe toți, nu doar pe noi, nu contează că noi sau români, i-a speriat pe toți”, a afirmat unul dintre localnici, intervievat de reporterul Pro TV.

Când liderii romilor fac o adevărată mascaradă din acțiunile de prevenție

Deși acțiunea a fost în general bine primită de localnici, au apărut inevitabilii ”Gică-Contra” care considera că autoritățile ar fi trebuit să facă astfel de acțiuni cu câteva săptămâni în urmă și că acțiunea de informare la care au participat liderii județului este mai mult ”o mascaradă”.

Nelu Pavel (captură Pro TV)

Sunt deja 25 – 30 de persoane infectate în cartier, nu se putea face asta înainte? A trebuit să se întâmple o nenorocire, să moară persoana, ca apoi să ne arătam, să vadă lumea la televizor uite domnule ce fac polițiștii din Târgu Jiu. Mi se pare o mascaradă ieftină de care mi-e scârbă, vă spun sincer”, a declarat Nelu Pavel, lider al comunității rome (alăturat).

Declarația sa este una ipocrită și ridicolă, pentru că el însuși și vecinii săi din cartier ar fi trebuit să fie primii care să se protejeze și să-i informeze pe romi, dacă doreau să nu mai fie nevoie de acțiuni precum cea a prefectului acum demisionar, a președintelui Consiliului Județean sau a Poliției și a presei.

Ma mult, e bună fie și mai târziu decât niciodată o acțiune de reparare a daunelor dezinformării letale produse de voci iresponsabile din spațiul public, care au minimalizat pericolul pandemiei actuale, sugerând populației să nu țină cont de măsurile anti-COVID 19. Victor Ponta a spus-o chiar pe șleau. Detalii, AICI.

 

Cum rămâne cu petrecerile din plină stare de urgență?

Cheful din cartierul Obreja a devenit celebru (foto: Adevărul)

Dar declarațiile lui Nelu Pavel nu sunt nimic nou sub soare. Ele sunt parte din peisajul generat de politicieni ca Victor Ponta&co., care, în loc să scoată capital electoral din criza COVID 19 și să îndemne oamenii la nesupunere civică față de măsurile de protecție sanitară, puteau să facă și ei exact ce au făcut luni prefectul Rujan, președintele CJ Gorj, polițiștii și presa.

Nu au făcut-o, preferând să exacerbeze discursul iresponsabil despre legalitatea măsurilor de carantină și izolare socială, ceea ce a suflat vânt în pânzele pandemiei.

În plus, în perioada de început a crizei COVID 19, niciunul dintre liderii comunității rome din județul abandonat de Victor Ponta nu a prevenit fapte grave cum au fost petrecerile organizate în plină stare de urgență.

Iată ce declara Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, în urmă cu trei luni și jumătate:

„În seara de 21 martie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au constatat faptul că, in cartierul Obreja, un grup de persoane consumau băuturi alcoolice şi ascultau muzică, provenind de la o staţie de amplificare amplasată pe domeniul public, fapte prin care au provocat indignarea locuitorilor din zona, fără să dea dovadă de comportament moral, civic şi responsabil, având în vedere starea de urgenţă generată de pandemia cu Coronavirus. Zece persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 17.500 lei”.

Romii l-au susținut pe Ponta la prezidențiale

Liderii romilor, la acțiunea de sprjin a candidatului Ponta (foto: Gorjeanul)

Interesant e că romii devastați acum de coronavirus și urmare a contribuției lui Ponta l-au susținut puternic pe acesta în cursa prezidențială din 2014, când a candidat din partea PSD împotriva lui Klaus Iohannis.

La o zi după ce fostul premier Victor Ponta şi-a anunţat public candidatura la prezidenţiale, romii din Gorj şi-au arătat susţinerea pentru candidatul PSD.

”Pentru a fi credibili în legătură cu suportul oferit lui Ponta, miercuri la Târgu-Jiu a fost organizată adunarea generală a structurilor teritoriale ale Asociaţiei Partida Romilor “Pro-Europa” din Gorj la care a participat şi deputatul Nicolae Păun, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor “Pro-Europa” la nivel naţional”, scria atunci ziarul Gorjeanul.

Detalii, AICI

Printre liderii romilor aflați în prim-planul acțiunii de susținere a candidatului Victor Viorel Ponta s-a aflat și Nelu Pavel, cel care acum ceartă autoritățile că nu au prevenit mai din timp extinderea pandemiei.

Însă sub directa sa îndrumare și a unora ca Ponta, la Gorj și mai departe de Jiu s-au întâmplat câteva lucruri: petreceri în vremuri în care distanța între oameni este egală cu diferența dintre viață și moarte, lipsă de implicare a liderilor comunității rome, iresponsabilitate politică la cel mai înalt nivel al liderilor politici, discursuri anti-pandemie doar cu scop electoral de priză la public și multe alte focare de sprijin pentru coronavirus etc. etc.

De aceea, Gorjul are deja 11 morți din cauza virusului SARS-CoV-2 și peste 60 de pacienți infectați sunt internați în spital – dublu față de perioada stării de urgență. Iar Ponta știe bine că e doar începutul.

Leave a reply