Cum a ajuns baronul PSD Buzatu expert internațional în masca anti-COVID

1
1320

PSD este principalul partid politic care, prin vocile unora dintre liderii și exponenții săi în media, a încurajat pe față populația să se îmbolnăvească de COVID 19.

Este celebrul cazul lui Lucian Romașcanu, fost purtător de cuvânt al PSD, care poate fi tras la răspundere și penal pentru gestul său de a-și arunca în public masca de protecție.

La fel de iresponsabil au procedat și alți lideri foști și actuali PSD-iști, de la Marcel Ciolacu la Victor Viorel Ponta, dar cel mai pitoresc dintre toți a rămas Dumitru Buzatu, baronul PSD de Vaslui.

Întrebat de reporteri în fața sediului PSD cum se protejează, Buzatu – fără mască în fața a zeci de oameni – a spus, potrivit Digi 24, că ”aplic și eu măsurile comune. Folosesc dezinfectante, nu stau chiar… am folosit și masca dacă mă duc la adunări sau dacă intru în magazine. Nu cred că mă poate proteja, dar țin cont de oameni și nu vreau să îi jignesc adoptând o atitudine sfidătoare”.

El a mai spus că ”am și protestat împotriva simplității unor măsuri aplicate și în special împotriva acelor măsuri care nu ne-au protejat foarte tare. Că purtarea excesivă a măștilor inclusiv în somn nu a dus la rezolvarea infectării cu virusul respectiv”.

La așa gândire, cine nu-l cunoaște pe Buzatu ar putea crede că este expert internațional în purtat masca anti-COVID. Dacă un semidoct ca el știe mai bine la ce e bun sau nu un produs sanitar, atunci la ce mai avem nevoie de experți, medici, oameni de știință sau cercetători?

Dar liderii PSD și-au făcut un obicei din a da declarații presei în fața sediului fără a purta mască de protecție.

PSD considera în urmă cu câteva luni că masca n-ar trebui să fie obligatorie în starea de alertă, cel puţin pentru anumite categorii, precum copiii, a declarat fostul purtător de cuvânt al social-democraţilor, senatorul Lucian Romaşcanu. Acesta a spus că PSD vrea să evite „abuzurile” instituite prin obligaţia de a purta mască în timpul stării de alertă.

Leave a reply