CULISE-PNL: Echipa Cîţu încearcă îndepărtarea a doi oameni de ai lui Orban

2
804

Echipa Cîţu încearcă să obţină două funcţii-cheie în Parlament, chiar înainte de Congresul din septembrie, prin susţinerea unor candidaţi. Aceștia ar trebui să ia locul unor apropiaţi ai lui Ludovic Orban, conform celor de la Adevarul.ro

Surse politice au precizat pentru „Adevărul”Florin Roman va fi sprijinit pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei, în timp ce Daniel Fenechiu este susţinut pentru şefia de grup de la Senat, scrie Adevărul.

Începutul  actualei sesiuni parlamentare înseamnă  evident şi rediscutarea oamenilor care ar trebui să deţină funcţii în conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului:  ne referim la, liderii de grup.

Apropierea Congresului PNL a dus la începerea jocurilor de culise astfel încât să fie mulţumiţi cât mai mulţi membri din echipa Cîţu, grupare care în prezent pare să deţină majoritatea în PNL.

La  Camera Deputaţilor, echipa Cîţu ar vrea să impună pentru funcţia de vicepreşedinte pe Florin Roman, susţin surse din conducerea PNL, în timp ce din echipa Orban candidează pentru menţinerea funcţiei, la  Laurenţiu Leoreanu.

Funcţia de secretar, ocupată în prezent de Cristian Buican (şeful PNL Vâlcea), nu este ameninţată. Surse politice din echipa Cîţu au precizat pentru „Adevărul” că, astfel, prin nepunerea niciunui candidat propriu încearcă să-l atragă pe Buican, spre tabăra lor.

  • Guran versus Fenechiu

La Senat, principala schimbare pe care o urmăreşte echipa Cîţu este cea a liderului de grup, Virgil Guran (şeful PNL Dâmboviţa), unul dintre apropiaţii lui Orban.

Prin urmare, tabăra Cîţu vrea să-l arunce în lupta pe senatorul Daniel Fenechiu, care a mai fost lider de grup. Alina Gorghiu îşi va menţine funcţia de vicepreşedinte al Senatului, la fel şi Eugen Pîrvulescu (aflat în prezent aflat în control judiciar).

2 comments

Leave a reply