sâmbătă, august 13

Cuca Măcăii chiar există şi este o localitate din judeţul Argeş

0
811

Una din cele mai amuzante nume de localităţi din România se numără Cuca Macăii, o aşezare care există cu adevărat şi nu e chiar la capătul lumii, cum ne-ar duce cu gândul denumirea asimilată astfel în concepţia populară. Localitatea Cuca Măcăii se află în judeţul Argeş, la 7-8 kilometri de unul dintre cele mai circulate drumuri naţionale, Piteşti – Râmnicu Vâlcea.

Povestea unuia dintre cele mai amuzante nume de localităţi din România este legată de unificarea a două comune Cuca şi Măcăi.
„Există o vorbă populară: tocmai la Cuca Măcăii! Pentru cei care nu cunosc locurile noastre, înseamnă capătul pământului. Pentru noi, denumirea e ancorată în istorie. Povestea începe la 1900, când are loc prima unificare a vechilor comune Cuca şi Măcăi. De atunci şi până la 1938 această uniune s-a destrămat şi refăcut de vreo 10 ori, din cauza orgoliilor localnicilor. Unii erau clăcaşi, alţii moşneni. Astăzi, vorbim doar de comuna Cuca, fosta comună Măcăi fiind asimilată acesteia şi devenind sat al actualei localităţi”, a declarat primarul comunei Cuca.

Satului Măcăi i se mai spune Cuca-Măcăi sau Cuca Măcăii, cel mai probabil tot dintr-un orgoliu al celor care şi-ar fi dorit ca localitatea Cuca să fi fost cea absorbită. Aici trăiesc 180 de oameni, iar întreaga comună Cuca numără 2.150 de localnici. Peste 500 dintre ei muncesc în afara ţării, deşi localitatea, care în urmă cu 7-8 ani avea mari probleme la capitolul alimentare cu apă, şi-a rezolvat problemele edilitare. Avem o problemă demografică. Când am ajuns eu primar erau aici vreo 3.700 de oameni. Mulţi au plecat definitiv din ţară, alţii au ales doar să muncească în străinătate, iar unii au plecat pur şi simplu la oraş”, mai recunoaste primarul.

Leave a reply