sâmbătă, iulie 31

Cu trei zile înaintea asaltului, Poliția a alertat despre riscul unui năvăliri asupra Capitoliului. Informația contrazice declarațiile șefului FBI din Washington

0
529

Șeful FBI Washington, Steven D’Antuono, a declarat săptămâna trecută că agenția nu are „nicio indicație” despre ceva planificat la Capitoliu pentru 6 ianuarie.”

 

„Susținătorii actualului președinte considerau data de 6 ianuarie 2021 ca fiind ultima ocazie de a anula rezultatele alegerilor prezidențiale”, se arată într-un document, ale cărui fragmente au fost publicate de The Washington Post vineri, spune elperiodico.com

Prin comparație cu protestele care au avut loc înainte în perioada pre-electorală ale susținătorilor lui Trump, mai precizează sursă, acum ținta lor, în dată de 6 ianuarie, a fost Congresul.


În acea zi, ambele camere ale Congresului conduse de vicepreședintele SUA, Mike Pence, s-au întâlnit împreună pentru a certifica victoria liderului democrat Joe Biden ca președinte ales al Statelor Unite, funcție pe care o va prelua miercurea viitoare.

Dar marțea trecuta,  Washingtown Post a dezvăluit că un raport de informații interne al poliției Capitoliului din Washington a avertizat cu trei zile înainte de asaltul din 6 ianuarie că Congresul  ar putea fi ținta susținătorilor președintelui american invins, Donald Trump, nemulțumiti de rezultatele alegerilor din noiembrie, au declarat surse presa locală.

Welcome to FBI.gov — FBI

foto: fbi.gov

“Biroul Federal de Investigații (FBI) a avertizat cu o zi înainte de asalt că un grup de extremiști se pregătea să lanseze un „război” la Washington și să comită violență împotriva Congresului. Informațiile acestea sunt în contradicție cu declarațiile șefului biroului FBI din Washington, Steven D’Antuono, care a spus  reporterilor săptămâna trecută că agenția nu a a avut „niciun indiciu” că ar fi ceva planificat pentru dată de  6 ianuarie, dincolo de așteptatele proteste ale susțînătorilor lui Trump.”

 “Iar Biroul FBI din Norfolk (Virginia) a alertat, într-un raport aprobat pentru publicare internă pe data de 5 ianuarie, despre planurile extremiștilor care împărtășiseră o hartă a tunelelor Capitolului și insotite de amenințări  împotriva complexului respectiv:

„Un continut postat pe internet menționează inclusiv apeluri specifice de violență”

 

Fii pregătit să lupți. Congresul trebuie să audă sticla spargătoare, ușile care sunt deschise cu piciorul și sângele vărsat de soldații săi BLM și Pantifa “, spune documentul, obținut de Post.

Leave a reply