sâmbătă, noiembrie 27

”Cu Traian Băsescu prim-ministru, s-ar face unirea celor două Românii”

3
1208
Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, prorusul Igor Dodon, şi fostul premier Maia Sandu sunt creditaţi cu cele mai mari şanse să ajungă în turul doi de scrutin, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, relatează marţi Radio Chişinău, citat de Agerpres.
Alegerile vor avea loc peste câteva zile, dar în România dezbaterea preelectorală este prea ocupată de situația pandemiei și lasă la coada listei orice subiect care are legătură cu frații noștri de peste Prut.
Eugen Tomac, liderul PMP, a semnalat acest lucru pe pagina sa de socializare, într-un mesaj în care cere susținerea tuturor pentru candidatul unionist care are cele mai mari șanse de a-l învinge pe Igor Dodon, dar partea cea mai interesantă a mesajului vorbește despre o mișcare-șoc la Chișinău, care ar putea reseta complet soarta Republicii Moldova.
”Campania prezidențială din Basarabia se încheie în câteva zile. Regret enorm că în țară nu există interes față de realitățile românești de dincolo de Prut.
Singurul om politic care a avut o viziune și a trezit sentimentul de datorie față de românii uitați a fost Președintele Băsescu. Octavian Țâcu, neobositul candidat unionist, este singurul care a spus un adevăr pe care toți îl conștientizează, dar nimeni nu are curaj să-l vadă împlinit. Cu Traian Băsescu prim-ministru, Unirea celor două state românești s-ar realiza.
Unirea, am spus-o de nenumărate ori, este singura soluție de a scăpa acest ținut de influența nefastă a Rusiei. Până atunci, este esențial ca cetățenii care cred în viitorul nostru comun să participe la alegeri.
Duminică va fi important fiecare vot, de aceea trebuie să ieșiți la vot pentru a nu lăsa propaganda străină de interesele Basarabiei să defileze din nou victorioasă.
Dacă toți cei care dețin cetățenia română ar susține un candidat unionist, Dodon ar pierde din primul tur!”, a scris Tomac pe Facebook.

Dodon ar fi apelat la consultanți din Rusia

Igor Dodon este creditat cu 41,7% din intenţiile de vot, iar Maia Sandu, cu 24,5% din preferinţe, potrivit rezultatelor sondajului. Cei doi sunt urmaţi de Andrei Năstase cu 12,2% din intenţiile de vot, Renato Usatîi cu 8,6% şi Violeta Ivanov, cu 6,1% dintre opţiuni.

Duelul dintre primii doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova s-ar încheia cu victoria lui Dodon în turul doi de scrutin, conform aceluiaşi sondaj. Astfel, pentru actualul preşedinte şi-ar da votul 54,6% dintre alegători, din totalul de 84,1% alegători decişi, iar pentru Maia Sandu – 45,4% dintre electori.


Sondajele îi conferă de departe prima şansă actualului preşedinte moldovean, care s-a arătat încrezător în victorie la scrutinul din 1 noiembrie, refuzând chiar să participe la vreo dezbatere electorală cu contracandidaţii săi pentru a-i lăsa pe ceilalţi „să se păruiască”, potrivit unor observatori locali.

Cu toate acestea, Igor Dodon ar fi recurs la un desant de ‘consultanţi politici ruşi’, care ar fi ajuns la Chişinău în condiţii nu tocmai transparente, au afirmat marţi reprezentanţi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) al Maiei Sandu.

Candidatul Igor Dodon nu ar fi declarat la Comisia Electorală Centrală cheltuielile pentru serviciile consultanţilor ruşi, ceea ce ar reprezenta o încălcare gravă a legislaţiei în vigoare.

Astfel, preşedintele grupului parlamentar PAS a sesizat Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) şi Biroul pentru Migraţie şi Azil în legătură cu acest „desant de consultanţi ruşi”, solicitând instituţiilor abilitate să investigheze modul în care respectivele persoane au intrat în Republica Moldova, să afle scopul exact al vizitei lor, precum şi să stabilească modul de finanţare a activităţii acestor consultanţi, scrie Ziarul Naţional.

3 comments

  1. Gabriel 28 octombrie, 2020 at 20:38 Răspunde

    Romania e una singura. Nu ne trebuie Rep Moldova unde mai sunt foarte putini romani. Toti sunt rusificati si spalati pe creiere cum ca romanii vor sa-i faca sclavi si sa le ia bogatiile. Nu avem destule probleme cu nationalitatile conlocuitoare pe care le avem, mai avem nevoie si de una ruseasca? Ca sunt rusi get beget in Moldova de peste Prut, aduci de comunisti, iar tinereii care faceau facultate la Chisinou au fost repartizati unde a intarcat dracul copii, Vladivostok, novosibirk, etc, si in locul lor au adus cetateni rusi! (asta s-a intamplat si cu doi veri de ai nostri, ramasi cu sora bunicii in Chisinou cand s-au inchis granitele. Nu va temeti, stafful de stat din Rep moldova nu renunta la functii sa se puna in slujba romanilor, Rusi ne mai trebuie in Parlament? Ce naivitate, ce manipulare, ce prostie stralucitoare au unii in cap! Unirea cea frumoasa e o manipulare aranjata intre rusi si unguri, fraierilor. Daca dispare granita la Prut, apare alta in Carpati, si chiar daca ardelenilor le-ar conveni, ar vedea rapid in ce hal au fost pacaliti.

Leave a reply