CTP: ”Cum de lasă Dumnezeu să moară toți patriarhii, stareții, mitropoliții, dacă ei sunt trimișii lui Dumnezeu?”

6
5440

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat dur după ce mai multe înalte figuri bisericești au murit de COVID. Reacția sa a fost dură, provocată de ÎPS Teodosie, care pledează în continuare pentru pelerinaj de Sfântul Andrei, în ciuda faptului că nu mai există locuri la Terapie intensivă.

”ÎPS Teodosie zice că trebuie să vină toți românii la Peștera Sfântului Andrei. Auzi, pelerinajul e vaccinul lui Dumnezeu! Oamenii ăștia nu înțeleg. Am o propunere: toți cei care se infectează să nu mai sune la 112. Să sune la Arhiepiscopia Tomisului și să răspundă Înalt Prea Sfințitul Mache. Că e trimisul Domnului. Le va pune mâna pe cap și îi va degaja pe loc. S-ar putea să se ajute mai întți pe sine. Nu numai starețul Ghelasie, care zicea că nu există COVID. Dar însuși Patriarhul Serbiei a murit de COVID. A ținut o slujbă pentru Mitropolitul Muntenegrului, care ca și Ghelasie nu credea în COVID și vorbea de pelerinaj ca de vaccinul lui Dumnezeu. Vă întreb: de ce îngăduie Dumnezeu să se întâmple așa, dacă ei sunt oamenii lui Dumnezeu? Dacă m-ar omorî pe mine, n-ar fi nicio problemă, că eu sunt păcătos, dement. Dar pe oamenii ăștia, mitropolit, patriarh, stareț, cum de-i lasă Dumnezeu să moară?”, a spus CTP la Digi 24.

Mai are sens expresia ”Doamne-ajută? Vedem că Biserica n-a reușit să salveze un singur om”, a mai spus CTP.

Înverșunarea experimentatului gazetar ale logică: din cauza pelerinajelor și a procesiunilor religioase, mor tot mai mulți oameni.

ÎPS Teodosie, bun prieten cu Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, aflat în pușcărie pentru corupție

Iresponsabilitatea capilor Bisericii Ortodoxe Române se vede, mai nou, în intervenția controversatului ÎPS Teodosie, episcopul Tomisului, care a încurajat populația să se infecteze, printr-o acțiune satanistă, alături de alți iresponsabili fără frică de Dumnezeu.

Arhiepiscopia Tomisului împreună cu mai multe persoane, printre care generalul Mircea Chelaru, profesorul Florian Colgeac, inventatorul Iuliean Horneţ, au depus la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul, transmite News.ro.

Solicitarea ÎPS Teodosie vine pe fondul intrării municipiului Constanţa în carantină, începând cu seara de vineri, 20 noiembrie. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă are în vedere carantinarea altor şapte localităţi: Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian. Totodată, oraşul Ovidiu este menţinut sub carantină.

Tot mai mulți ierarhi ortodocși mor pe altarul conspirațiilor criminale

Ireponsabilitatea față de credincioși îi costă chiar viața pe unii lideri religioși cu poziții foarte înalte în ierarhie, dar și pe alți păstori ai Domnului.

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a decedat în urma infectării cu noul coronavirus, a anunţat preşedintele sârb Aleksandar Vucic vineri, pe contul său oficial de Instagram.

“Am fost onorat să vă cunosc. Oameni ca Preafericirea Voastră nu pleacă niciodată”, a scris Vucic sub o fotografie în alb-negru a patriarhului.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Ieronim al II-lea, a fost internat în această dimineaţă la spitalul Evangelismos din Atena după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19.

În vârstă de 82 de ani, patriarhul Ieronim prezintă simptome uşoare ale bolii şi are o febră de 37,7 grade, conform unui purtător de cuvânt al bisericii.

Ieronim a fost dus la acelaşi spital din Atena unde zilele trecute s-a internat arhiepiscopul Albaniei, Anastasios, la rândul său bolnav de COVID-19 şi care a fost adus cu avionul săptămâna trecută în capitala Greciei pentru tratament.

În urmă cu două săptămâni, Grecia a reintrat în carabtină totală, după ce într-o singură zi s-au înregistrat peste 2.600 de cazuri noi de coronavirus, număr record pentru această ţară. Printe restricțiile impuse se numără şi suspendarea slujbelor religioase fizice din biserici.

Părintele Ghelasie Țepeș: ”Din boala asta au făcut ca o religie. Vor să vă închidă”

Biserica Ortodoxă n-a înțeles nici până azi rostul lui Dumnezeu în vremea COVID, de vreme ce a permis unora dintre figurile ei cele mai proeminente să propovăduiască ignoranța față de coronavirus.

Iar virusul nu i-a iertat nici pe acei înalți prelați care vorbeau în numele Domnului, dar o făceau împotriva lui Dumnezeu. Căci Dumnezeu înseamnă viață, iar Biserica are obligația să-i protejeze pe mireni, nu să-i trimită la moarte.

Înmormântarea unuia dintre discipolii lui Arsenie Boca a devenit prilej de pelerinaj. Oamenii au venit de la sute de kilometri depărtare la Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighișoara, ca să-și ia rămas bun de la starețul Ghelasie Țepeș, mort de COVID-19 la 58 de ani.

„Mesajul părintelui Ghelasie, care nu credea în COVID și chema sărmanii oameni la potir, linguriță și pupat de patrafir, mi se pare grăitor pentru complicitatea Bisericii la dispariția credincioșilor și a propriilor slujbași”, a scris jurnalista Liana Alexandru.

În ultima sa predică, pe 26 octombrie, preotul i-a îndemnat pe oameni să nu se teamă de coronavirus.

„Uitați-vă dumneavoastră că din boala asta au făcut ca o religie. Vor să vă închidă, să nu vă mai lase să vă spovediți, să nu vă mai împărtășiți, că acolo e boala, la potir, auzi! Greșit! După toate greutățile noastre, nu vedeți că vor să vă închidă sărbătorile?”, a spus atunci starețul Ghelasie.

Pe 6 noiembrie, preotul a ajuns la spital în stare gravă, fiind testat pozitiv la SARS-CoV-2. A fost transferat la terapie intensivă, dar după aproximativ o săptămână a decedat.

VEZI ŞI:

Andrei Caramitru: ”Ortodoxia este decimată de COVID. E singura religie care s-a comportat în halul ăsta. Până și Islamul a fost mai rațional”

Nu CTP e iadul, ci voi, popilor fără Dumnezeu!

Părintele Ghelasie Țepeș și ”Padre” Varlaam au murit de COVID. Ce-a învățat Biserica din asta?

6 comments

  1. Ion Nicula 11 decembrie, 2020 at 00:54 Răspunde

    Voi puneti intrebari fara cunostinta fata de cuvantul lui Dumnezeu,voi nici acum nu stiti ca religia ortodoxa este o religie idolatra ,ei zic ca sunt crestini dar suntidolatri se inchina la tot felul de lucruri facute de oameni,care au ochi dar nu vad,au urechi dar nu aud,au picioare dar nu umbla,au gura si nas dar dar nau suflare ,sunt niste fiinte moarte la care ei se inchina ,iar pe Dumnezeul adevarat il blastama in tot felul,plus ca sunt curvari, betivi, hoti,inchinatori la moaste la oase moarte,toti acestea nu sunt slujitori al lui Dumnezeu,sunt a lui satan ,si voi puneti asemeni intrebari,in Biblie scrie la Apocalisa C3-V10 , spune ,Pentru ca ai pazit cuvantul rabdari Mele ,si Eu te voi pazi de ceasul incercari care va veni peste lume ,deci cei nascuti din Jertfa sfanta a Domnului Isus Cristos,sunt paziti de aceasta pandemie de virus care a venit peste lume ,asa ca intoacetiva la Dumnezeu si va pocaiti ,si veti fi scapati de acest virus,Slava celui prea Inalt ,a lui sa fie slava in veci Amin !!!

Leave a reply