luni, septembrie 26

CSM, un fel de CCR. Cum și-a creat justiția română un ”coronavirus” mafiot recompensat cu pensii speciale și afaceri de partid

1
1033

CSM apare în Constituția României. Este, deci, o instituție care ar trebui să servească poporul, nu pe dușmanii lui. Dar după modelul Curții Constituționale a României (CCR), Consiliul Superior al Magistraturii a devenit ”coronavirus” al celei de-a treia puteri în stat: puterea judecătorească.

Actuala pandemie de SARS-CoV-2 ne-a învățat că acest nou virus care decimează omenirea se infiltrează ca un parazit în organismul uman, unde devine sursa principală a atacului la adresa sistemului imunitar, provocând moartea gazdei.

Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiției (SSIIJ, zisă și ”SS-Gestapo” pentru felul nazist al unora dintre angajații săi) a fost creată de regimul de Dragnea-Tăriceanu cu scopul de a fi ”coronavirusul” justiției.

Adică, un loc unde să fie angajați oameni de calitate îndoielnică, fără experiență sau succes în carieră, dar cu mult tupeu și, mai presus de orice, foarte servili ”mahărilor” politici interesați de sabotarea magistraților anticorupție.

Adina Florea a fost adusă de la Constanța la București după ce tocase frunză la câine ca procuroare în Republica Mazăre, devenind astfel aleasa ideală pentru a conduce o instituție gândită special să fie ”agentul de infectare” a sistemului judecătoresc.

Nu întâmplător, prima anchetată de ”procuroarea lui Mazăre” a fost Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, care dăduse iama în mafia politică de toate culorile.

SSIIJ a fost protejată mereu de conducerea CSM, atât în vremea mandatelor Lia Savonea sau Simona Marcu (magistrate asociate cu mafia politică prin afacerile soților lor), cât și după acele faraoane ale dezastrului judiciar.

Mai nou, iată că și în vremea unei guvernări anti-PSD, CSM pune frână operațiunii ”imunitare” de ”vaccinare” a sistemului împotriva ”coronavirusului” SS-Gestapo.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat vineri că a semnat și a transmis guvernului proiectul de lege de desființare a Secției speciale de anchetare a magistraților, precizând că actul normativ urmează să fie dezbătut în Parlament.

”SIIJ este un organ absolut ineficient, nu se poate ocupa de toate problemele din toate instanțele și parchetele din țară. Are în lucru aproape 6.000 de dosare. A avut o medie de trimitere în judecată de 2 rechizitorii pe an, foarte puțin, nici un rechizitoriu pe fapte de corupție. Nu ne putem închipui că deodată a dispărut corupția din rândul magistraților (…) Scopul SIIJ a fost de a pune presiune pe magistrații onești care au avut un cuvânt de spus față de modificările Legilor Justiției”, a subliniat Stelian Ion.

Dragnea și Tăriceanu au creat SSIIJ pentru a sabota lupta anticorupție chiar din interiorul justiției

El a spus că avizul negativ dat joi de CSM în privința desființării Secției speciale este o dezamăgire.

Dar partea bună e că avizul acestei falange a coronavirusului din justiție poate fi aruncat la coș precum acul unei seringi de unică folosință.

Noua majoritate parlamentară, dacă e unită, poate vindeca România judiciară de boala care i-a fost inoculată în vremea guvernărilor PSD.

După care, pe măsură ce puterea PSD din interiorul statului va fi diminuată, PNL-USRPLUS și UDMR pot trece la modificarea Constituției în sensul desființării acestor monștri purtând nume de CSM, CCR sau Avocatul Poporului.

Sunt instituții create doar pentru a ne ușura de bani, inclusiv sub forma pensiilor speciale și a salariilor grase, și a îngropa România și mai mult la picioarele mafiei ”roșii” politice care a jefuit-o aproape 30 de ani.

1 comment

  1. Lia 12 februarie, 2021 at 21:35 Răspunde

    Ori nu stiti ca acest proiect a fost facut prima oara si trimis la CSM de fostul ministru liberal,Catalin Predoiu,ori nu vreti sa amintiti,deci nu informati corect cititorii!Acest stelica ionica,ce a dorit extrem de mult in vara sa ajunga primarul Constantei,cand a vazut ca a ajuns pe locul 2 in primarie,a lasat mandatul de viceprimar in sertar si a plecat sa-si depuna candidatura la parlamentare,ca si colegul sau de la primaria capitalei, Vlad Voiculescu,ca nu le place decat vizibilitatea maxima,nu posturi de secunzi…Luati raportul ministrului Catalin Predoiu despre urgentele mandatului sau-este pe siteul Ministerului- si vedeti la punctul 5,este proiectul de desfiintare a SSului lui dragnea!!Despre ce vorbim?Despre ceva gasit in minister si insusit de stelica ,fostul avocat al lui mazare!

Leave a reply