VIDEO. Criza în roşu. Sute de nave pline cu ţiţei, blocate în porturi. Prăbuşirea preţului la baril a scăzut masiv cererea de petrol

0
1253

Prăbușirea istorică a prețului petrolului pe piață americană naşte imagini apocaliptice, cum este şi cea de mai sus, obţinută prin satelit. E vorba de supraîncărcarea depozitelor de pe navele comerciale, care transportă ţiţei brut (cu roşu pe harta din imagine) şi pe care nimeni nu-l cumpără.

„Imaginea e din zona Singapore. Cele cu roşu sunt petroliere care stau şi aşteaptă să fie descărcate în apropierea porturilor. Dar nu sunt descărcate pentru că nu se cumpără petrol. Stau de câteva zile blocate. Acolo sunt pierderi de miliarde şi miliarde de dolari. La fel este în Olanda, sunt peste 500 de nave, la fel în Louisiana – SUA”, afirmă analistul financiar Marius Mureşan, într-un interviu „triplex” pentru LUMEA LIBERĂ TV, alături de jurnaliştii Ionuţ Iamandi şi Laurenţiu Ciocăzanu. (Detalii, în video-ul de mai jos, de la minutul 19.29).

Barilul de țiței din Texas a înregistrat luni o valoare de minus 37 de dolari la bursa din New York. Președintele SUA a anunțat că statul va face „achiziții strategice” de ţiţei pentru a preveni blocajul. În Europa, bursele au deschis în scădere. Situația provocată de noua criză a petrolului este provocată provocată de criza-sursă a tuturor crizelor actuale: Covid-19.

Leave a reply