ALEGERI. Cristian Diaconescu despre ridicarea vizelor SUA: ”Cu Biden, avem o șansă care nu se mai întoarce în 20 de ani”

5
4107

România este partener strategic al SUA și există o presiune mare în societate pentru ca românii să poată circula liber în SUA, așa cum fac polonezii, ungurii sau cehii. Va fi posibil acest lucru? Și dacă da, cât de curând. Cristian Diaconescu menține comunicarea cu partea americană și a oferit detalii, într-un interviu pentru LUMEA LIBERĂ (vezi în înregistrarea video din finalul acestui articol, de la minutul 22:00).

Declarațiile lui Cristian Diaconescu despre ridicarea viselor SUA pentru români

  • ”Haideţi să le spunem contextul celor care ne privesc. În acest moment de vize pentru Statele Unite au nevoie cetățenii din România, Bulgaria, Cipru şi Croaţia. Pentru România este nevoie de o rată de refuz mai mică de 3% sau în medie de 2 ani cu rata mai mică de 2%. Acum este între 9 şi 10%. A coborît de la 17%.”
  • ”O mare parte din rata de respingere se datorează greşelilor în completarea cererilor, deci, nu pentru că respectivul ar fi nu ştiu ce pericol. Nu, ci pur şi simplu nişte greşeli personale, trebuie ştiute lucrurile acestea. Cum a rezolvat Ungaria acest subiect? A făcut un parteneriat cu americanii, zona tehnică a Departamentului de Stat, nişte cursuri, nişte schimburi, au simplificat, au scos nişte coloane din formularele alea – cine a completat ştie bine ce spun – formularele alea îngrozitoare pentru viză pentru America. Le-au scos şi, mă rog, poate şi printr-un compromis politic, hai să fim raţionali, s-a constatat că ar fi scăzut rata de respingere. Ăsta este un aspect.”
  • Victoria Nuland și Traian Băsescu

    ”Al doilea aspect. Avem nevoie – şi exact acolo nu lucrăm din câte se pare – de două lucruri: în primul rând să încurajăm lobby-ul românesc din America. Ştiu ce spun, mai ales dacă vorbim de exerciţiul polonez. De ce. Pentru că congresmanul, omul din Senat, din Camera Reprezentanţilor din America are obligaţia, şi în fiecare săptămână stă şi ascultă, şi nu e simplu, şi vorbeşte şi dialoghează cu alegătorii din constituenţa lui. Şi există posibilitatea, în condiţiile în care comunitatea se mobilizează, a unei presiuni pozitive. Din acest punct de vedere le-a ieşit polonezilor, vă rog să mă credeţi. Au stat pe capul reprezentanţilor lor luni şi ani de-a rândul şi până la urmă a ieşit. Eu caut să discut pe lucruri tehnice, nu neapărat aspiraţionale.”

  • ”Trei. Marea problemă nu este la Departamentul de Stat, ei se uită numai strict tehnic la subiect. Marea problemă nu este nici la homeland security, și ei se uită tot tehnic şi de acolo nu poate veni un alt semnal pentru că românii numai un pericol de securitate nu pot fi consideraţi. Marea problemă este în Congres. Deci, lobby-ul local pe care-l face comunitatea trebuie să se regăsească în Congres. Iertaţi-mă, cu tot respectul, spuneţi-mi şi mie cine astăzi din Parlamentul României o poate suna pe Nancy Pelosi? Dacă în Parlamentul românesc ai oameni care pot să se ducă la Washington, au discuţii cu parlamentari, cu şefi de comisii… Da, trebuie să te baţi, trebuie să insişti!”

  • ”Venirea lui Biden ar fi o uriaşă oportunitate – pentru că Trump intrase într-o logică pe care o cunoaştem în legătură cu migraţia. Biden e exact pe partea cealaltă, sau era cel puţin. Dar cred că se poate discuta. Victoria Nuland e posibil să fie consilier pentru securitate naţională. Susan Rise (alăturat), fosta consilieră pentru securitate naţională a lui Barack Obama, va fi ministru de externe.”
  • ”Credeţi-mă că am avea o şansă care nu se mai întoarce în următorii 20 de ani. Din acest punct de vedere, fie Biden, fie Kamala Harris, dar mai ales Biden pot da un semnal spre Congres. Toţi din cei care au decizia la Departamentul de Stat spun: tehnic, ne-am înţelege, dar lumina vine de la Congres. Acest lucru spune şi preşedintele. Vă spun, acestea ar fi demersurile, cele trei. Coboară sub 5%, fă un trening cu partea americană – au oameni pe acest subiect – discută aspectele tehnice la Homeland Security.”

———————————————————————————————————————

– Comandat de: Partidul MIȘCAREA POPULARĂ (P.M.P.) – Filiala București

– Executat de: Macondo Gabo Press S.R.L. – Portal: Lumealibera.ro

– C.U.I. mandatar financiar: 11200012

VEZI ȘI:

INTERVIU. Cristian Diaconescu: ”Se pare că va câștiga Biden. Dar și cu Biden, și cu Trump, pentru România va fi bine”

Filmul momentului în care ABC, NBC și CBS au tăiat, în direct, transmisia la Casa Albă. ”Minciună, după minciună, după minciună…”

News ALERT. Biden preia conducerea în Georgia, stat republican! Trump e cu un picior afară din Casa Albă

Biden, lovitură după lovitură. A preluat conducerea și în Pennsylvania, stat-cheie care îl trimite direct la Casa Albă

5 comments

Leave a reply