Cristian Diaconescu (PMP) a dat un mesaj dur întregii clase politice

4
277
Duminică seara, pe contul său de Facebook, Cristian Diaconescu, liderul celor de la PMP a postat un mesaj, pe cât de dur, pe atât de acid, la adresa actualei clasei politice, în general, dar şi a politicianului român actual… în special. Postarea preşedintelui PMP se încheie cu următoarea remarcă:
„Cu trei – patru excepţii politicianul român – pe persoană fizică – este, din păcate, un NIMENI, în dialogul de substanţă, informal, la nivelele relevante din lumea occidentală.
“Ţara plânge şi ei se piaptănă!”. Din păcate…”
Iată mai jos, postarea lui Cristian Diaconescu
„România s-a integrat în NATO pentru că Alianţa a înţeles şi a respectat voinţa şi capacitatea noastră de a fi furnizor de securitate şi stabilitate, în regiune şi în întreaga comunitate internaţională.
România s-a integrat în UE pentru că poporul român împărtăşeşte şi doreşte să trăiască alături de valorile occidentale.
Ştiu mai bine decât voi, cei de la vârful politicii româneşti de astăzi, că habar nu aveţi cum s-a ajuns aici. Nu aţi contribuit, nici nu aţi existat politic atunci când, prin voința românilor s-a trecut de răspântia dintre izolare şi lumea liberă. Am fost acolo, am muncit şi am obţinut alături de echipa de atunci această victorie. A fost greu dar a meritat.
Demersul actual de a te plânge, în diverse cancelarii, de manifestările extremiste din România – pe care nu le-ai sancţionat, din calcul politic, la momentul la care s-au produs – este de un infantilism feroce, demonstrând o lipsă totală de înțelegere a ceea ce înseamnă raporturile între state partenere, în lumea civilizată.
Orice ambasadă monitorizează procesele politice din țara în care activează și nu are nevoie de informări făcute la nivelul ” păruielii dintre copiii preșcolari „.
Nu înţelegeţi normele elementare. Un stat democratic respectă procesele democratice și nu intervine în acestea.
Poate ar fi mai bine ca toți politicienii români să înțeleagă că nu este nevoie să ne facem de râs mereu în plan extern. Avem nişte angajamente asumate de-a lungul timpului pe care trebuie să le respectăm și vom putea face aceste lucruri doar dacă vom avea stabilitate politică și un guvern care să lucreze în interesul țării. Acțiunile distructive, neseriozitatea din plan intern, nerespectarea regulilor democratice nu pot fi compensate cu vorbe goale.
Neputinţa celor care guvernează sau au guvernat România de a prezenta în faţa UE, programe de investiţii viabile privează, numai în prezent, ţara de aproape 30 miliarde euro. În acest timp, cu toţii duc lupte de stradă în cel mai josnic mod posibil.
Cu trei – patru excepţii politicianul român – pe persoană fizică – este, din păcate, un NIMENI, în dialogul de substanţă, informal, la nivelele relevante din lumea occidentală.
“Ţara plânge şi ei se piaptănă!”.
Din păcate!!!!”

4 comments

  1. mircea 6 septembrie, 2021 at 08:44 Răspunde

    unde a fost Diaconescu cand a fost mazilita marea democrata DANCILA la ordinul lu Ioh-anus ,cand era manjita cu noroi de Ioh-anus,cand zbiera in gura mare ca este o incompetenta,sa conduca Ioropa???cand s-a icheiat a fost felicitata pentru prestatias de succes.Unde in lumea democrata s-a mai pomenit cenzuraca in organizatia PNL-Sibiu,fieful lu Ioh-anus.Cand,unde si cum au mai fost promovati penali condamnati definitiv,irevocabil si definitiv ca in legislatura luiBasescu,Ioh-anus,Coldea,Kovesi,Catu,…..democratie de tip Fascista-nazista.Une ai fost Diaconescule cand mentorii tai Basescu si Ioh-anus calcau constitutia???gandeai cum da-ti bagi adversarii politici in puscarie????un singur exemplu :avocatul Mustata cum a fost executat,………………dar cum a fost arestat ,judecat si condamnat Gheorghe Popescu,dar Dragnea,……Dar cum au fost iertati penali ca Basescu,Iohannis,….Vanghelie,Udrea,BOC…..

Leave a reply