Cresc taxele de imigrare în Statele Unite ale Americii

0
1112

Administrația Trump a anunțat vineri o creștere exorbitantă a taxelor pentru unele dintre cele mai comune proceduri de imigrație, inclusiv o creștere cu 81% a costurilor cetățeniei americane prin naturalizare. De asemenea, va percepe acum taxă solicitanților de azil, ceea ce este un fapt fără precedent, scrie Miami Herald.
Serviciile de cetățenie și imigrări ale SUA (USCIS) au publicat vineri o regulă finală în registrul federal care detaliază noul cost pentru zeci de cereri de imigrare și naturalizare, o modificare suplimentară a politicii de imigrație pentru a reduce imigrația legală a cetățenilor străini cu venituri mici.
Ajustarea tarifelor se face „pentru a asigura că Serviciul de Imigrare își recuperează costurile serviciilor”, a declarat agenția într-un comunicat de presă. Schimbarea include o taxă de 50 USD în cererea de azil. Acest lucru va face Statele Unite să fie una dintre doar patru țări din întreaga lume care percep o taxă pentru protecția umanitară.
Taxa de solicitare a cetățeniei Statelor Unite prin naturalizare va crește de la 640 USD la 1.160 dolari, dacă este depusă online, sau 1.170 dolari în documente de hârtie.
Alte creșteri vor afecta petițiile pentru autorizarea angajării – Formularul I-765, care va crește cu 34% până la 550 USD – și pentru înlăturarea condițiilor de reședință permanentă obținute prin căsătorie (Formularul I-751), care va crește cu 28% de la 595 $ la 760 $.
Agenția de imigrație a menționat creșterea costurilor de exploatare și scăderea veniturilor sale pentru a acoperi cheltuielile ca motiv de majorare a taxelor.
Conform declarației, agenția Departamentul Securității Interne a ajustat ratele cu o creștere medie ponderată de 20% pentru a-și recupera costurile de funcționare și a evita astfel un deficit de finanțare estimat la 1 miliard de dolari anual.
„USCIS este obligat să examineze cheltuielile primite și cele efectuate și să facă ajustări pe baza acestei analize”, a declarat Joseph Edlow, directorul adjunct al politicii USCIS, într-un comunicat de presă. „Aceste ajustări întârziate ale taxelor sunt necesare pentru a administra eficient și corect sistemul de imigrare legal al națiunii noastre, asigurarea patriei și protejarea americanilor.”
USCIS se confruntă cu un deficit bugetar inactiv și a spus Congresului că are nevoie urgentă de 1,2 miliarde de dolari în finanțări de urgență, din cauza scăderii drastice a cărților verzi și a altor cereri de viză. Majoritatea serviciilor au fost oprite pe 18 martie din cauza pandemiei coronavirusului, iar agenția a reluat serviciile în persoană pe 4 iunie.
Pe măsură ce serviciile au fost restaurate, agenția DHS a redus numărul de întâlniri și interviuri pentru a asigura reguli de distanțare socială. Noile taxe anunțate vineri vor intra în vigoare pe 2 octombrie.
Cea mai drastică creștere a ratei afectează vizele de muncă, cetățenia, reședința legală permanentă și documentele pentru familii sau victime ale crimei.
„Exonerarea de taxe este eliminată aproape în întregime, stabilind prețuri pentru solicitanții de cetățenie cu venituri mai mici și pentru diverse protecții umanitare”, a scris Doug Rand, co-fondator al Imigrației fără frontiere, în feed-ul său pe Twitter.
Regulamentul „va crește comisioanele și va elimina majoritatea scutirilor de taxe, punând efectiv o verificarea financiară asupra comunităților de imigranți și refugiați care doresc să aplice”, a declarat Nicole Melaku, director executiv al Parteneriatului Național pentru Noii Americani, într-un comunicat de presă .
Unele dintre celelalte forme de imigrație afectate de creșterea ratei sunt:
▪ I-131A, Aplicație pentru documentul de călătorie
Taxa curentă: 575 USD. Taxa finală: 1.110 USD. Modificare procentuală: 76%.
▪ I-881, Cerere de suspendare a deportării
Taxa curentă: 285 USD. Taxa finală: 1.810 USD. Modificare procentuală: 535%.
▪ I-539, Aplicație pentru extinderea / schimbarea statutului de non-imigrant
Taxa curentă: 370 USD. Taxa finală: 400 USD (390 USD pentru depunerea online). Modificare procentuală: 8% (5%).
▪ I-929, Petiție pentru calificarea de membru al familiei al unui non-imigrant U-1 (victime ale activității infracționale)
Taxa curentă: 230 USD. Taxa finală: 1.485 USD. Modificarea procentuală: 546%.
▪ N-470, cerere pentru păstrarea rezidenței în scopuri de naturalizare
Taxa curentă: 355 USD. Taxa finală: 1.585 USD. Modificarea procentuală: 346%.
„Această regulă finală încurajează, de asemenea, depunerea online, oferind o reducere de 10 USD a taxei pentru solicitanții care depun formulare online”, a declarat USCIS.

Leave a reply