sâmbătă, iulie 20

Fenechiu, referitor la greva profesorilor: ”Rocada trebuia făcută. PNL decontează tot”

Daniel Fenechiu spune că ”greva profesorilor a venit într-o oarecare măsură relativ surprinzător. A fost o grevă care a fost inclusiv tactic, strategic gândită, ea a apărut în momentul în care au fost adoptate legile educației și în care se pregătea rotația care urma să aibă loc la Guvern și de aici, o serie de consecințe în ceea ce privește și modul cum s-au purtat negocierile și un anumit tip de intensitate pe care-l are acțiunea profesorilor”.

”Nu era foarte frumos să vină Marcel Ciolacu prim-ministru și să prezinte soluțiile la greva profesorilor?”. Iată ce se întreabă într-un interviu la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, în contextul în care rocada de la guvernare a fost amânată din cauza crizei sociale. ”Rotativa ar fi făcut bine”, crede senatorul, nemulțumit că liberalii decontează tot.

Președintele Klaus Iohannis s-a oferit la discuțiile cu sindicatele din educație să garanteze, în calitate de mediator, încheierea unui acord politic, în vederea rezolvării revendicărilor salariale.

Senatorul PNL declară că ”președintele Klaus Iohannis, în primul rând, deci pe lângă faptul că este șeful statului, este profesor. S-au trimis multe săgeți spre președintele Klaus Iohannis, inclusiv pregătirea marșului de ieri de la Cotroceni a fost o chestiune care a avut în vedere calitatea de profesor a lui Klaus Iohannis. Pe de altă parte, o parte din revendicările sindicaliștilor din educație nu pot fi transpuse în măsuri foarte repede.

Unele urmează să intre în noua lege a salarizării, altele urmează să intre în alte acte normative și atunci, sindicatele s-au plâns că de ani de zile, de zeci de ani de zile, promisiunile care guvernanții le-au făcut nu au fost onorate. De data asta, președintele vine și spune: domnule, eu garantez că înțelegerea care o faceți cu Guvernul va fi pusă în aplicare. Cred că garanția președintelui este foarte importantă”.

Daniel Fenechiu consideră că rocada de la guvernare ar fi trebuit făcută, în ciuda grevei profesorilor, potrivit interviului dat la rfi.

Singurul partid care nu are nimic de câștigat din această grevă este PNL, care a fost pus în situația să prelungească mandatul primului-ministru, care nu a putut să-și prezinte demisia pentru constituirea noului Guvern, care trebuie să gestioneze și va deconta maniera în care se desfășoară aceste negocieri. Deci PNL dă dovadă încă o dată de seriozitate, de implicare și de asumare. Acuma, care vor fi costurile electorale, vom vedea la anul, că avem patru rânduri de alegeri”.

Leave a reply