Coronavirusul revine în Coreea de Sud, una dintre cele mai de succes ţări în controlul pandemiei

0
1065

Coronavirusul nu a dispărut şi relaxarea iresponsabilă şi lipsa de concentrare pot reaprinde focare ce păreau complet eradicate.

Când situația părea sub control, Coreea de Sud a trebuit să dea înapoi. Țara asiatică, una dintre cele mai de succes în combaterea pandemiei coronavirusului, a impus din nou o serie de măsuri de distanțare socială în zona metropolitană din Seul, în fața unui focar de coronavirus care a apărut într-un centru logistic de la periferie.

Autoritățile sud-coreene au raportat joi 79 de infecții, cel mai mare număr de la începutul lunii aprilie și a treia zi de creșteri consecutive, alimentând teama unui al doilea val de infecții, anunţă El Confidencial.

Din cele 79 de cazuri noi detectate, 54 sunt legate de un focar care afectează în primul rând lucrătorii dintr-un depozit comercial al companiei coreene de comerț electronic Coupang, aflată în oraşul-dormitor Bucheon, din sud-vestul Seulului. Aceasta este cea mai mare creștere a infecțiilor începând cu 5 aprilie, când au fost anunțate 81 de cazuri noi.

Ministrul Sănătăţii din Coreea de Sud

Din cauza creşterii numărului de cazuri noi, guvernul sud-coreean a decis joi să restabilească unele măsuri de distanțare socială în zona metropolitană din Seul, unde locuiesc 25 de milioane de oameni, jumătate din populația țării.

Astfel, la trei săptămâni de la ridicarea a numeroase restricții, pe 6 mai, autoritățile sud-coreene au decretat din nou închiderea muzeelor, parcurilor și galeriilor de artă începând de vineri, pentru cel puțin două săptămâni.

De asemenea, au cerut companiilor să recomande din nou teleoperarea și au îndemnat cetățenii să evite socializarea și să meargă în locuri precum baruri și restaurante, deși deocamdată rămân deschise. Autoritățile au solicitat, de asemenea, templelor religioase să aibă precauție extremă. Primul focar important din țară a apărut în februarie după un focar de infecții într-o biserică din Daegu, al patrulea oraș ca mărime din Coreea de Sud.

„Următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru a preveni răspândirea infecției”, a declarat joi, ministrul Sănătății, Park Neung-hoo.

Deschiderea școlilor, care a început pe 20 mai, însoțită de măsuri preventive, cum ar fi controlul temperaturii la intrare sau o distanță mai mare între birouri, este în prezent menținută.

„Dacă nu reușim să controlăm focarul, va trebui să impunem mai multe măsuri”, a avertizat ministrul, precizând că acest lucru ar fi posibil dacă o creștere zilnică de peste 50 de cazuri ar fi înregistrată cel puțin șapte zile consecutive.

Leave a reply