Coronavirus: OMS stabilește reguli pentru testarea remediilor din plante africane

1
1448

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a convenit reguli pentru testarea remediilor din plante africane pentru combaterea Covid-19, spune

.

Știința solidă ar fi singura bază pentru adoptarea terapiilor tradiționale sigure și eficiente. Orice remedii tradiționale care sunt considerate eficiente ar putea fi urmărite rapid pentru producția pe scară largă.

Liderul Madagascarului, Andry Rajoelina, a promovat un produs netestat despre care spune că poate vindeca boala, în ciuda avertismentului OMS împotriva utilizării unor remedii netestate.

OMS a declarat că noile reguli au ca scop ajutarea și împuternicirea oamenilor de știință din Africa să efectueze studii clinice adecvate.

Acţiunea se produce pe măsură ce numărul de cazuri confirmate de coronavirus la nivel mondial depășește 30 de milioane, cu decese la nivel mondial raportate de peste 957.000. În Africa au existat peste 1,3 milioane de cazuri și peste 33.000 de decese raportate.

Aproximativ 140 de vaccinuri potențiale pentru Covid-19 sunt dezvoltate în întreaga lume, zeci fiind deja testate pe oameni în cadrul studiilor clinice.

„Accelerarea cercetării”

Un grup de experți, înființat de OMS, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa și Comisia pentru Afaceri Sociale a Uniunii Africane, a convenit asupra protocoalelor.

Studiile din faza a treia testează de obicei siguranța și eficacitatea unui medicament pe grupuri mai mari de participanți.

„Adoptarea documentelor tehnice va asigura că dovezile clinice universal acceptabile ale eficacității medicamentelor pe bază de plante pentru tratamentul Covid-19 sunt generate fără a compromite siguranța participanților”, a declarat prof. Motlalepula Gilbert Matsabisa, președintele comisiei.

„Debutul Covid-19, la fel ca focarul de Ebola din Africa de Vest, a evidențiat necesitatea consolidării sistemelor de sănătate și a programelor accelerate de cercetare și dezvoltare, inclusiv în ceea ce privește medicamentele tradiționale”, a declarat dr. Prosper Tumusiime al OMS.

În aprilie, președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, a lansat Covid-Organics cu mare fast, spunând că este o prevenire și un remediu. Acesta a fost testat pe 20 de persoane pe o perioadă de trei săptămâni.

Preparatul, care a fost trimisă în zeci de țări africane, este produs de Institutul Malagasy de Cercetare Aplicată din planta artemisia – sursa unui ingredient utilizat în tratamentul malariei – și alte plante malgache.

Dr. Tumusiime a spus că, prin intermediul Forumului de reglementare a vaccinurilor din Africa al OMS, există acum o modalitate prin care studiile clinice ale medicamentelor din regiune să fie evaluate și aprobate în mai puțin de 60 de zile.

VEZI ŞI:

OMS: „Trebuie să ne trezim la realitate”

SUA, primul focar al lumii? Coronavirusul rezistă pe suprafeţe mai mult timp decât se credea!

Pandemia COVID: vestea bună pe care OMS o dă lumii despre impactul noului coronavirus

OMS: tinerii împrăștie coronavirusul. Dar nu mor ei, ci părinții sau bunici…

1 comment

Leave a reply