CORONA-JURNAL. Prima zi afară din casă, după 17 zile

0
1423

Mi-am luat inima-n dinţi. Au trecut două săptămâni şi mai bine şi am decis să ies la aer. Mă rog, vorba vine, am mai ieşit şi până acum să “gust” din aroma oxigenului montano-mediteraneean, pe terasa casei din Serra, unde locuiesc provizoriu aici, lângă Valencia, în Spania. Dar de ieşit-ieşit în sens clasic, afară din casă, nu!

Plec “de compras”, cum spun spaniolii. Adică, Shopping, pe englezeşte, că pe româneşte nici nu ştiu cum se mai spune. Nu mă certaţi, că eu iubesc limba română ca pe o comoară preţioasă, dar cuvintele dispar cu fiecare zi sub ofensiva limbajului de marketing internaţional.

N-o lungesc. Am făcut trei filmuleţe, nu prea lungi, care sper să vă mai deconecteze puţin. Am filmat din maşină, cu un telefon prins cam naşpa, jumătate se vede bordul Golfului meu prăfuit, dar sper să vă bucure cealaltă jumătate.

Am trecut şi printr-o peripeţie, m-a oprit temuta Guardia Civil, poliţia lor de elită cu care nu te tragi de şireturi cum fac unii pe la noi pe-acasă, din lipsă de respect faţă de stat dar şi faţă de ei înşişi.

Dar despre episodul ăsta, puţin mai încolo. Acum, hai la drum preţ de 7 kilometri, între Serra şi Naquera. Sper să vă placă.

Nu vă speriaţi, youtube a preluat drept captură pentru imaginea din deschiderea primei înregistrări video (vezi mai jos) o super-maşină, care îmi place mult, însă nu-mi aparţine. Vedeţi în film a cui e şi ce rost are ea, pe-aici prin lumea largă.

Acum, primul episod din seria pe care o numesc abuziv CORONA-JURNAL. Ca să fie clar!

Leave a reply