CORONA-JURNAL. Mă ceartă o doamnă că nu sunt “patriot”. I-am răspuns

2
1601

Episodul 5. Am început să vorbesc singur. Aici aş pune un emoticon din ăla în care gura râde până iese din gură, dar înţelegeţi voi ce vreau să spun.

Stând în casă de trei săptămâni de carantină, evident că trebuie să îţi faci de lucru, dacă vrei să nu începi să vorbeşti singur. Iar pun emoticon, dar nu gura până la urechi, unul mai calm. Un râs “normal”.

De ce? Păi am început să fac şi eu ce face toată lumea: filmuleţe. Le-aş fi putut face mai de multă vreme, dar ştiţi cum e, prins cu “trebi” şi obiceiuri care te ţin anchilozat, n-am făcut-o şi basta!

Iaca, o fac acum. De aceea, am început să… vorbesc singur pe youtube. Îmi dau cu părerea şi preiau mesaje de la cititori şi prieteni care sunt mai deştepţi decât mine, vorba Caţavencilor vechi.

Am primit mesaje, multe legate de Spania. Sunt întrebat, în general, de ce sunt aici. Logic. Majoritatea, de la oameni de bun-simţ şi spirituali, dar lumea e frumoasă când nu suntem toţi la fel, nu-i aşa?

Prin urmare, m-am trezit şi cu o ceartă zdravănă din partea unei doamne care se declară dezamăgită de mine, probabil pentru că nu mă aflu acum în România, motiv pentru care, crede doamnia sa, nu aş fi “patriot”.

Îmi scrie Lidia Rădiţă, pe pagina mea de Facebook:

“Din prea multă iubire de ţară… Oricum, dezamăgirea mea a intervenit înainte de pandemie…Cel puţin nu vă mai erijaţi în mare patriot…”

Aţi mai auzit astfel de acuzaţii la adresa Diasporei, ştiţi bine din ce parte a politicului vin, dar eu nu-i bag pe toţi la grămadă.

Obişnuit cu astfel de acuzaţii, am zâmbit şi i-am răspuns doamnei preventiv, în scurta înregistrare de mai jos. Ca un adevărat patriot! Puneţi voi ce emoticon vreţi.

Va urma

 

Puteţi susţine acest jurnal, AICI

 

Alte episoade

CORONA-JURNAL. Am trecut de barajul Poliţiei, dar geamul maşinii tot blocat rămâne!

CORONA-JURNAL. E frumos sub cerul Valenciei! Până te opreşte Guardia Civil…

CORONA-JURNAL. Prima zi afară din casă, după 17 zile

2 comments

  1. Rammstein 10 aprilie, 2020 at 10:55 Răspunde

    La fel că celălalt diasporez , marele geniu din Carpați,te doare de țară asta exact cât o ceapă degerata ..la vârsta voastră v-ați îmbogățit peste noapte că hoți… păi limbricul cu batistuta are o avere cât o sută de mii de români….ia să-l vedeți cu adevărat pe omul maimuță vorbitoarea,tablouri de 200000 de euro, bijuterii din aur în valoare de 150000 de euro, ceasuri de sute de mii de euro,case,terenuri,conturi bancare,…. cât poți fi de nenorocit să vorbești în numele celor amărâți…. jigodii ordinare…ai sictir…

    • Laurențiu Ciocăzanu 12 aprilie, 2020 at 00:29 Răspunde

      Stimate domn, un astfel de mesaj ar trebui şters din start, având în vedere că pute a PSD-ism ordinar. Dar răspund din respect pentru votanţii PSD de bun-simţ: nu m-am îmbogăţit, câştig mai puţin decât un şofer de primărie, sunt “diasporez” pentru că îmi iubesc ţara mai mult decât “ne-diasporezii” care au votat hoţia toată viaţa lor (probabil că şi dumneata) şi am libertatea de a-mi face meseria de oriunde din lume asta fără să am ceva pe conştiinţă. Să-ţi fie ruşine pentru acest limbaj infect, care nu are niciun suport real, cel puţin în ceea ce mă priveşte. Nu am tablouri, bani în conturi, case, nimic material. Nu am nimic altceva, ca “avere”, în afară de existenţa mea şi de veniturile acestui ziar (vreo 200 de euro lunar). E mult, aşa-i?

Leave a reply