Convorbirea ambasadorului George Cristian Maior cu Lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr.

0
747
Foto credit: M. Petruța

Într-un comunicat de presă primit la redacție ambasada Romaniei in Statele Unite ne anunță convorbirea ambasadorului George Cristian Maior cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, în contextul misiunii în Alabama executate de personal din Armata României
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, Michael R. Pence.
Cei doi oficiali au apreciat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale româno-americane, reflectat atât în convorbirea recentă a preşedintelui României Klaus Iohannis cu preşedintele SUA, Donald Trump cât şi de cooperarea română-americană în contextul pandemiei de COVID-19. În context, lt. gen. Keith Kellogg a apreciat ajutorul recent acordat de România Statelor Unite pentru combaterea pandemiei prin misiunea militară medicală compusă din 15 specialişti din Ministerul Apărării Naționale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN dislocată în statul Alabama.
La rândul său, ambasadorul George Maior a subliniat faptul că misiunea personalului român reprezintă o dovadă de solidaritate care relevă importanța acordării de expertiză în perioade dificile, precum cea generată de pandemia noului coronavirus.
Convorbirea a mai abordat cooperarea în perioada post-pandemie, în special modalităţi de avansare a priorităţilor comune de pe agenda bilaterală în domeniile securităţii, energiei, cooperării economice, precum şi evoluţii regionale.
Informații suplimentare
O echipă de 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale se află în SUA, în această perioadă, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19. Personalul MApN oferă sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se informează cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN.

Leave a reply