Contre Bogdan-Câciu pe amânarea Guvernului Ciolacu, de către social-democrați

Anunțul șefului PSD privind cererea de suspendare temporară a negocierilor pentru formarea viitorului cabinet a încins spiritele în Coaliție, membrii PSD și PNL luând cuvântul în spațiul public pe tema negocierilor și lansând un concurs de contre pe tema pensiilor, a energiei și rezolvarea jaloanelor din PNRR.

În contextul în care șeful PSD, Marcel Ciolacu, a cerut suspendarea negocierilor pentru viitorul cabinet al Guvernului, pe care ar urma să îl conducă, invocând problema grevei generale anunțate în Educație și restanța privind reforma pensiilor speciale, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și membru în delegația de negocieri, a lansat un atac la adresa minștrilor PSD.

Pe tema problemelor invocate de social-democrați, liderul liberal a acuzat întârzierea reformelor și implicit a plății numărul doi din PNRR, prin nerespectarea jaloanelor care revin portofoliilor conduse de PSD, scrie adevarul.

Totodată, prim-vicepreședintele PNL a susținut că șeful PNL, Nicolae Ciucă, poate rămâne premier „fără probleme în următoarele luni” și i-a transmis șefului PSD că „frica e o chestiune umană, dar România trebuie guvernată”, susținând că știe că asumarea guvernării într-un moment dificil pentru țară „este o chestiune care pe unii probabil nu îi lasă să doarmă”.

„Îi vom chema de urgență pe miniștrii socialiști Marius Budăi de la Muncă și Adrian Câciu de la Finanțe să dea explicații cu privire la întârzierea reformei pensiilor speciale și a legii salarizării cu peste șase luni de zile”, a transmis Rareș Bogdan, potrivit G4Media.

La scurt timp, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a lansat un nou atac la adresa colegilor de guvernare, acuzând probleme privind jaloanele din Energie cu privire la întârzierea cererii numărul doi de plată.

„Rareș, nu era mai bine ca, astăzi, România să fi incasat banii din cererea 2 de plată pe PNRR (depusă din decembrie și blocată din cauza unor jaloane care privesc domeniul energiei) iar cursul valutar să nu crească și românii să nu suporte costul nerealizarilor unora dintre colegii tăi?

Nu era mai bine să nu mai arunci „petarde” în spațiul public în contextul în care știi că atât eu cât și premierul Ciucă am gasit bani pentru educatie si pentru salariile profesorilor si ajungerea la grila prevazută de legea 153/2017 în aceste 18 luni de guvernare?”, i-a transmis șeful Finanțelor, social-democratul Adrian Căciu, prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan.

„Nu este acesta drumul, Rareș, oamenii așteaptă de la noi fapte și lucruri bune pentru ei”, a mai transmis Căciu, întrebând de ce trebuie purtat un dialog în spațiul public în loc să fie rezolvate problemele românilor.

Leave a reply