sâmbătă, iulie 13

Congresul USR a votat un mandat pentru construirea unui pol de dreapta la alegerile din 2024

0
474

USR a votat în cadrul unui congres organizat sâmbătă, la Sala Radio, un mandat pentru formarea unui pol de dreapta la alegerile din 2024. 647 de delegați au votat pentru mandatul propus de Cătălin Drulă, au fost doar 5 voturi împotrivă și 48 de abțineri, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Potrivit g4media, la congresul USR au fost invitați și au ținut discursuri liderii UDMR, PMP, Forța Dreptei, precum și primarul general Nicușor Dan.

Președintele USR Cătălin Drulă a prezentat o viziune pentru câștigarea alegerilor din 2024 de către un pol al forțelor de dreaptă și 10 principii care să stea la baza unui program de guvernare, potrivit sursei citate.

Principalele angajamente pe care liderul opoziției le-a menționat pentru 2024 sunt: investirea banilor publici în educație, eliminarea privilegiilor, tăierea cheltuielilor inutile ale statului, reconstrucția statului pe bază onestitate și performanță, protejarea mediului și investiții în energia verde.

Congresul USR a votat ca programul de guvernare să fie realizat printr-un proces de largă consultare în societate, plecând de la reformele și investițiile din PNRR și de la principiile liberalismului modern.

Leave a reply