sâmbătă, ianuarie 29

Confirmare: China prima țară invitata să contribuie la dezvoltarea economică a Afganistanului

0
118

Așa cum am postat cu  doar câteva zile înainte când scriam despre ”secretul” prieteniei dintre Afganistan și China, iată că, realitatea se confirmă. Astfel, purtătorul de cuvânt al talibanilor Suhail Shaheen, declară pentru mass-media chineză următoarele: ”China a jucat un rol constructiv în promovarea păcii şi a reconcilierii în Afganistan şi este binevenită să contribuie la reconstrucţia ţării”.

China este o ţară mare, cu o economie şi o capacitate uriaşe – cred că poate juca un rol foarte mare în reconstrucţia şi reabilitarea Afganistanului”, a declarat Suhail Shaheen pentru postul de televiziune CGTN, într-un interviu difuzat joi seara.


În cadrul întâlnirii pe care ministrul chinez de externe Wang Yi a avut-o, luna trecută, cu o delegaţie talibană în Tianjin, un oraş portuar din nordul Chinei, şeful diplomaţiei chineze a declarat că speră ca ”Afganistanul să adopte o politică islamistă moderată”.

În relaţia cu talibanii, o Chină, din ce în ce mai puternică ar putea să profite de faptul că, spre deosebire de Rusia şi Statele Unite, nu a luptat în Afganistan.

Leave a reply