Conferința regională – Antreprenorești vine peTransalpina

0
277

AGENDA

 

Conferința regională – Antreprenorești vine peTransalpina


19 februarie 2022, ora 12:00 Novaci, jud. Gorj

Complex L” Invidia, strada Brezulescu, nr. 17

 

 

 

11.30-12.00           Primirea invitaților

 

12.00-12.50          Cuvânt de deschidere – Maria Moța, coordonator regional proiect Antreprenorești

Mesaj de Bun Venit, Dumitru Leuștean, primar al localitații Novaci

         Scurtă prezentare a proiectului ”Antreprenorești- Adoptă un sat ” Hilde Brandl – Project manager, arhitect/antreprenor – moderator al evenimentului
         Soluții concrete pentru conectarea românilor din diaspora cu România – Marius Bostan, Președinte RePatriot
         Înființarea OMD Transalpina / Organizatie de Management a Destinației, Dragoș Anastasiu – Vicepreședinte Alianța pentru Turism, investitor și antreprenor în turism

Preluarea ghidurilor de arhitectură realizate de Oradinul Arhitecților din România pentru încadrarea în specificul rural, în Regulamente de urbanism prin Hotărîri de Consiliu Local și Județean. – Hildegard Brandl, arhitect

 

 

12.50- 13.00 Pauză

 

13.00-13.40        Bune practici în dezvoltarea unei comunități: Școala de vară pentru tineri – Antonia Țarfulea / Platforma Novăceni în București – Lucian Bondoc

Modele de antreprenoriat de succes

Prezentare finanțări accesibile în această perioadă – Inotech Student – Alin Popescu/Manager Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație

       Dezbateri, Întrebări, Concluzii
13.45        Conferință de presă

 

14.00-16.30        Pranz tradițional novăcean. Invitație la ”Petrecerea gospodarilor novăceni”, în ograda familiei Ungureanu, moștenire a familiei Roibu (Ioan Roibu, deputat de Gorj, singurul reprezentant al țărănimii din Gorj în Divanul Ad-Hoc, 1857)
         Vizitare Transalpina, Rânca
17.00

 

 

20,00

 

 

 

10,00

       Casa de cultură Novaci, Spectacol folcloric Grupul Nedeia ~ Ziua  ”Constantin Brâncuși”
       Cazare Baia de Fier – Pensiunea Conacul Olarilor / Ograda Bunicilor – gazde bune

 

Duminică 20 februarie 2022

 

Vizita pe Transalpina – Rânca

 

Conferința regională – Antreprenorești vine pe Transalpina

19 februarie 2022, ora 12:00

 

  Stimate domnule Primar,

 

”Satul românesc poate deveni hotarul de referință al identității și economiei românești, în contextul dezvoltării și atragerii de investiții și capital uman, într-un spațiu cu potențial extraordinar, România rurală.”

 

Pe 19 februarie 2022, ora 12:00, va avea loc conferința regională ,,Antreprenorești – vine pe Transalpina“ în format hibrid, organizată de Romanian Business Leaders, în Complexul L Invidia, strada Brezulescu nr. 17, localitatea Novaci, județul Gorj.

 

Am fi onorați dacă ați accepta invitația noastră de a participa la discuțiile din cadrul acestei conferințe. Ar fi de interes să prezentați care sunt prioritățile localităților pe care le reprezentați și proiectele concrete pe care vi le-ați propus în strategia de dezvoltare pentru următorii ani, precum și care sunt oportunitățile de dezvoltare afaceri în care antreprenorii interesați să își dezvolte afaceri în zonă, să poată investi.

”Antreprenorești – Adoptă un Sat” este un proiect inițiat în cadrul Romanian Business Leaders care, alături de RePatriot, încearcă să găsească instrumente cât mai bune pentru a stimula antreprenoriatul în mediul rural.

Printre invitații care au acceptat să participe la conferință se numără Dragos Anastasiu- investitor în turism / Vicepresedinte Alianța pentru Turism, Marius Bostan antreprenor /presedinte RePatriot, Hilde Brandl antreprenor/ arhitect, Cosmin Popescu – presedintele Consiliului Județean Gorj (TBC), Dan Vâlceanu – ministru/ Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (TBC).

În cadrul conferinței,,Antreprenorești vine pe Transalpina” se vor aborda și dezbate subiecte despre:

 

  1. Impactul antreprenorilor în comunitățile locale rurale – exemple de bune practici ale antreprenorilor și ale comunităților rurale.
  2. Înfiintare OMD Transalpina – Organizație de Management a Destinației cu rol principal în dezvoltarea comunităților cu potențial turistic situate în partea de nord a Olteniei, punct important în capitolul Turism din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
  3. Preluarea Ghidurilor de arhitectură pentru încadrarea în specificul rural, realizate de Ordinul Arhitecților din România (OAR), în Regulamente de urbanism, prin Hotărări de Consiliu Local/ Hotărâri de Consiliu Județean
  4. Avantajele asocierii și colaborării antreprenorilor pe domenii de activitate, cât și pe activități conexe.
  5. Finanțări accesibile comunităților membre în acest Proiect (fonduri europene, granturile norvegiene, granturi private, diverse tipuri de finanțări etc.)

 

Vă așteptăm cu entuziasm confirmarea participării!

 

Informații și confirmări: Maria Moța  maricicamota@yahoo.com, telefon 0755032951

Leave a reply