sâmbătă, iunie 25

Compania farmaceutică spaniolă Grífols va testa un medicament care poate da imunitate imediată împotriva COVID-19

0
505

Compania farmaceutică va începe în februarie un studiu clinic cu 800 de persoane și condus de cercetătorii Bonaventura Clotet și Oriol Mitjà Grífols cu un medicament care ar putea oferi imunitate imediată împotriva COVID-19.

Este o imunoglobulină bogată în anticorpi împotriva virusului care au fost obținuți de la donatorii de plasmă care au depășit boala.
Compania farmaceutică asigură într-o declarație că ar fi deosebit de utilă „ca o completare a vaccinului în faza incipientă după vaccinare”.

Dr. Bonaventura Clotet Sala, medic catalan

Acest medicament, administrat subcutanat, ar oferi protecție imediată după expunerea la virus și ar putea fi utilizat pentru a proteja vârstnicii, personalul de sănătate și pacienții imunocompromiși, la care vaccinarea este contraindicată.

Așa cum explică compania Grífols, ipoteza de pornire este că persoana Covid pozitivă care primește acest medicament nu va dezvolta simptome grave ale bolii, deci nu va trebui să fie internată în spital.

Oriol Mitjà i Villar este cercetător spaniol de origine catalană și medic consultant în medicină internă și boli infecțioase, cu expertiză în boli tropicale legate de sărăcie

De aceea, ar putea fi administrat în centrele de asistență primară acelor pacienți care tocmai au dat rezultate pozitive. Studiul clinic, care trebuie să evalueze siguranța și eficacitatea acestui medicament, va începe în februarie și va avea ca doctori Bonaventura Clotet și Oriol Mitjà principali investigatori.

800 de persoane asimptomatice vor participa la acest test, doar cele care au dat rezultate pozitive pentru Covid.
În octombrie 2020, Grifols a început un studiu clinic cu imunoglobulină anti-coronavirus la pacienți spitalizați în stare critică, împreună cu alte companii și mai multe agenții de sănătate din SUA.
Rezultatele vor fi cunoscute înainte de vară.

Leave a reply