Comitetul de vaccinare din Germania consideră că vaccinul AstraZeneca ar fi dăunător persoanelor peste 65 de ani

Poziționarea Germaniei  reprezintă un pas suplimentar în escaladarea tensiunii dintre UE și firma farmaceutică.
0
1544

Comitetul de vaccinare din Germania recomandă ca vaccinul Covid-19 al AstraZeneca să fie administrat numai persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.

 

„Deocamdată nu există suficiente date disponibile pentru a evalua eficacitatea vaccinului de la vârsta de 65 de ani”, judecă acești experți, într-o rezoluție pe care Ministerul German al Sănătății a făcut-o publică joi, conform elperiodico.com

Vaccinul AstraZeneca, spre deosebire de vaccinurile ARNm, ar trebui oferit doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani în fiecare etapă, subliniază aceștia.


Agenția Europeană a Medicamentului urmează să ia o decizie cu privire la aprobarea vaccinului, vineri, așa că poziționarea Germaniei  reprezintă un pas suplimentar în escaladarea tensiunii dintre UE și firma farmaceutică.

Într-adevăr, Comisia Europeană a declarat joi că AstraZeneca corespunde „clar” sarcinii de a găsi soluții pentru a putea furniza țărilor din Uniunea Europeană dozele de vaccin pe care le promisese inițial clubului comunitar.
„În mod clar depinde de companie să facă propuneri cu privire la modul în care intenționează să respecte termenii contractului și vom asculta propunerile care vin de la AstraZeneca.
Timpul va spune care sunt soluțiile”, a declarat purtătorul de cuvânt principal al Community Executive, Eric Mamer, la o conferință de presă.
 In cadrul acestor discuții pe care ambele părți le poartă în ultimele zile, Bruxelles-ul a comunicat companiei AstraZeneca intenția sa de a face public contractul de cumpărare în avans, dar nu a primit încă un „răspuns definitiv” de la companie.

Deficit „până în aprilie”

 

Leave a reply