miercuri, octombrie 27

Comitetul de Miniştri al CoE cere României să plătească

0
75

Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile române să-i despăgubească pe reclamanţi pentru încălcările constatate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în dosarul SC Polyinvest SRL şi în cinci alte cazuri, informează un comunicat trimis Agerpres.

Rezoluţia interimară face referire la şase verdicte care acoperă nouă cereri privind neexecutarea deciziilor tribunalelor naţionale sau a sentinţelor forurilor de arbitraj emise între 2000 şi 2011, care au dispus unor societăţi controlate de stat să plătească diverse sume părţilor reclamante.


Comitetul de Miniştri îşi exprimă regretul profund că, în pofida apelurilor sale urgente şi repetate, autorităţile române nu au efectuat încă plăţile în cauză şi îşi exprimă, de asemenea, via îngrijorare privind eşecul lor continuu de a furniza o reparaţie reclamanţilor, se menţionează în comunicat.

Deplângând absenţa prelungită a oricărei informaţii privind orice evoluţie vizând soluţionarea acestor cazuri, rezoluţia interimară cheamă autorităţile române să informeze oficial Comitetul de Miniştri privind toate evoluţiile pertinente.

De asemenea, aceasta reiterează că România, în calitate de stat parte a convenţiei, are obligaţia necondiţionată de a se conforma verdictelor definitive ale CEDO.

Leave a reply