Comisia pe legile justiţiei a început dezbaterile asupra statutului judecătorilor şi procurorilor

0
317

Comisia specială parlamentară pentru legile justiţiei a început, joi, dezbaterile asupra proiectului privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Deputatul USR Stelian Ion a solicitat suspendarea dezbaterilor asupra proiectului pentru a aştepta punctul de vedere de la Comisia de la Veneţia, însă propunerea a fost respinsă.

Preşedintele comisiei, Gabriel Andronache, a replicat că există un termen regulamentar stabilit pentru dezbateri şi dacă acesta este depăşit proiectul va fi adoptat tacit, acest lucru trebuind evitat. „Este mai bine să existe dezbateri decât proiectul să fie adoptat tacit”, a adăugat Andronache, menţionând că, pe de altă parte, nu există nicio prevedere regulamentară privind suspendarea dezbaterilor.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut punctul de vedere al preşedintelui comisiei, adăugând că ministerul este deschis la orice dezbateri profesioniste şi corecte în Parlament.

Membrii comisiei au stabilit timpul de dezbateri la 15 ore.

Proiectul statutului judecătorilor şi procurorilor este al treilea act normativ din pachetul legilor justiţiei, dezbătut din comisie, după proiectul CSM şi proiectul privind organizarea judiciară, informează g4media.

Leave a reply