Combinația Firea-Rafila. Cum a fost racolat specialistul COVID de cei contaminați cu virusul ”ciumei roșii”

3
3232

Coronavirusul l-a făcut vedetă pe Alexandru Rafila. Un specialist cu carte de vizită remarcabilă, care în plus afișează și o ținută publică sobră și credibilă, se află la un pas de a intra în marea familie PSD  – o surpriză pentru majoritatea publicului românesc.

PSD nu este un loc pentru oameni ca Rafila, ci pentru personaje ca Dumitru Buzatu, Olguța Vasilescu, Oprișan sau Viorica Dăncilă, dar specialistul ajuns reprezentantul României la OMS se pare că a cedat ispitei partidului considerat de majoritatea românilor ”Ciuma Roșie”.

Cum de a ajuns un om respectabil și profesionist de elită să facă pactul cu diavolul?

Jurnalistul Sebastian Zachman, de la Adevărul, a povestit într-un articol savuros istoria acestei legături stranii, care s-ar putea solda în câteva zile cu decizia imposibilă a lui Alexandru Rafila.

Din câte susține gazetarul fin cunoscător al partidului care poartă cea mai mare vină pentru explozia pandemiei, totul are legătură cu o înțelegere secretă între Rafila și Gabriela Firea, fosta primăriță de la Capitală.

Practic, Rafila a fost recompensat de soția baronului Pandele cu un loc pe lista PSD din București la Camera Deputaților pentru că specialistul a refuzat s-o concureze la Primăria Capitalei.

Jurnalistul povestește într-un registru romanțat această istorie de amor politic:

”Sună telefonul. Pe ecran apare un nume de politician: Victor Ponta. Domnul Rafila salvase numărul domnului Victor Ponta în agendă în urmă cu 8 ani, când fostul premier PSD îl instalase în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. După un scurt schimb de banalităţi, domnul Ponta îi propune domnului Rafila să candideze la Primăria Capitalei din partea ProRomânia. Domnul Rafila, luat prin surprindere, cere timp de gândire. ”O propunere pe care trebuie să o digeri”, avea să spună domnul Rafila. Şi avea dreptate, mai ales că planul domnului Ponta nu era să-l facă pe Alexandru Rafila primar, ci să rupă din voturile doamnei Gabriela Firea. Practic, candidatura domnului Rafila ar fi avut pentru Gabriela Firea un efect similar infectării cu noul coronavrius: imposibilitatea de a respira politic. Domnul Rafila, cu halat alb în loc de sutană, ar fi trebuit să-i cânte prohodul doamnei Firea la alegerile locale. Domnul Rafila pleacă în vacanţă. Mare, nisip, soare şi un telefon de la o persoană cu domiciliul în Voluntari. La întoarcerea în ţară şi totodată în platourile TV, domnul Rafila refuză, politicos, oferta domnului Ponta.”

Așadar, Rafila l-a refuzat pe Ponta și a ajutat-o astfel pe Gabriela Firea. Iar acum a venit momentul plății recompensei.

”Pentru refuzul de a o încurca pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei, Alexandru Rafila şi-a primit răsplata: un loc eligibil la alegerile parlamentare. E o relaţie clasică bazată pe interes, gândită să producă efecte şi pe viitor. Spre exemplu, prin apropierea de Alexandru Rafila, PSD dobândeşte exact ceea ce caută cu dispera după epoca Dragnea: credibilitatea. Credibilitatea înseamnă voturi în plus, deci mandate mai multe pentru PSD în Bucureşti, exact pentru oamenii de încredere ai Gabrielei Firea”, mai scris ziaristul de la Adevărul.

VEZI ŞI:

Artificiul prin care Iohannis poate dejuca planul PSD pentru a impune alegeri pe 6 decembrie

Ziua în care CCR a votat din nou să moară și mai mulți români. Desființați aceste instituții criminale!

Florin Cîțu anunță marea revoluție din economie. ”Am resuscitat industria, facem la fel cu toate sectoarele”

Ofensiva lui Clotilde Armand în USRPLUS. Ce urmează?

 

3 comments

Leave a reply