sâmbătă, iulie 20

Combinaţia de medicamente descoperită de medicii italieni. „Coronavirusul ar putea fi tratat acasă, ca o boală obişnuită”

1
4153

Corespondenţă din Lugano pentru LUMEALIBERA.RO de la Valentina Predoi 

Valentina Predoi, Lugano

Medici și specialiști din mai multe spitale italiene (Milano, Pavia, Napoli, Palermo, Bergamo, Brescia) au contribuit cu experienţa lor şi cu date culese de pe pacienţii infectaţi la un studiu care ar putea marca un moment de cotitură în procesul de combatere a COVID 19.

Concluziile lor permită să se vadă lumina din străfundurile unui tunel în care s-au adunat prea multe morți şi care a făcut din Italia o ţară paralizată și izolată.
Astfel, studiul arară că medicamentul care poate ucide-Covid-19 se numește heparină. Este concluzia la care au ajuns specialiştii anatomopatologi din mai multe spitale care, după o colaborare strânsă ce durează de săptămâni cu specialiști cardiologi și neurologi, sunt în măsură să ofere o soluţie menită să pună capăt coșmarului Coronavirus.
Știrea, preluată de principalele ziare italiene, este pe cât de şocantă (în sens pozitiv) pe cât de surprinzătoare.
 Medicii și specialiștii care au luat contact cu pacienții care au contractat Covid-19 timp de două luni susțin:
„Principala problemă nu este virusul, ci reacția imună care distruge celulele în care virusul intră. Problema este cardiovasculară, nu respiratorie.  Oamenii merg la resuscitare pentru tromboembolism venos generalizat, în special pulmonar”.
Astfel, pentru a distruge virusul, ar putea fi suficient un amestec de antiinflamatoare și anti-coagulante (printre care şi populara heparină, al cărei cost este mic).
„Dacă studiul nostru ar găsi confirmarea definitivă, nu ar mai fi necesare resuscitări și intubații, deoarece, în primul rând, trebuie dizolvate cheagurile care produc aceste tromboembolisme. Este prea puțin util să ventilezi un plămân unde sângele nu ajunge oricum”, susţin autorii studiului.
Tocmai utilizarea acestui amestec de medicamente ar fi responsabilă de reducerea spitalizărilor în ultimele săptămâni, susţin medicii, pe baza cazurilor unde au folosit medicamentele respective.
Prin urmare, susţin specialiştii italieni, dacă tratamentul folosit de ei ar fi certificat, „Coronavirusul ar deveni o boală care poate fi tratată la domiciliu; pe scurt, am putea să ne întoarcem la viața normală și să ne reluăm activitatea obişnuită”. Având în vedere sensibilitatea informaţiilor în astfel de vremuri, medicii autori ai cercetării respective au ales să rămână anonimi până când analiza lor va fi considerată validă de către autorităţile sanitare.

1 comment

  1. Gheorghe Plesea 15 aprilie, 2020 at 16:19 Răspunde

    Prea simplu ca sa poata fi adevarat, ar fi necesar un protocol inedit la CT pulmonar care se si face la acesti permanenti adaugind la finalul procedurii si faza „angio”.

Leave a reply