miercuri, martie 29

”Codruț Marta e într-un cub de beton”. Dezvăluirile procurorului Negulescu nu se opresc

0
1517

Procurorul Mircea Negulescu, zis și ”Portocală”, face dezvăluiri pe bandă rulantă, la Realitatea Plus. Ultima dintre ele îl privește pe Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, fostul șef al Fiscului.

Marta a dispărut subit din spațiul public românesc imediat după ce șeful său, care conducea ANAF, a fost pus sub acuzare într-un dosar privind evaziune fiscală din trafic cu combustibili.

Cel care l-a văzut ultima oară în viață pe Codruț Marta ar fi fost Elan Scwartzenberg, aflat în relații apropiate cu Sorin Blejnar, ei și alți ”grei” ai afacerilor cu statul făcând parte din celebrul ”Grup de la Monaco”.

Marian Negulescu

Alina Măgureanu, nora fostului șef al SRI, Virgil Măgureanu, dezvăluia la un moment dat că a auzit în discuțiile din interiorul acestui grup cum cineva vorbea despre lichidarea lui Codruț Marta și îngroparea lui într-un loc necunoscut.

De menționat că Sorin Blejnar a fost acuzat de o șpaga de 1,2 milioane de euro, în 2013.

Întrebat de jurnalistul Iulian Leca, la Realitatea Plus, ce știe despre Codruț Marta, procurorul Negulescu a recunoscut că a vorbit despre dispariția sa chiar cu inculpatul Sorin Blejnar.

”L-am întrebat dacă știe unde se află domnul Codruț Marta. Din curiozitate, că nu făcea obiectul unui dosar, eram curios ca orice cetățean. Nu mi-a răspuns, bineînțeles. Personal, cred că Marta a avut soarta Elodiei. Probabil se află pe undeva într-un cub de beton”, a spus procurorul Mircea Negulescu, la Realitatea Plus, într-un interviu pe care îl puteți urmări pe site-ul televiziunii.

„E primul interviu pe care îl acord unei televiziuni pentru că am crezut că e mai bine să nu vorbesc, dar acum îmi dau seama că trebuie să vorbesc pentru că oamenii trebuie să știe ce s-a întâmplat într-adevar și de ce a trebuit eu să stau acolo 21 de zile, ca să fiu redus la tăcere, asta se dorea. Acum m-am hotărât să vorbesc și o să vă spun niște lucruri care sunt interesante pentru telespectatori, cetățeni, pentru președintele României. Că nu știe anumite lucruri și chiar vreau să le afle acum”, mărturisește procurorul Mircea Negulescu, în interviul acordat în exclusivitate Realitatea PLUS.

Leave a reply