miercuri, septembrie 28

CNAS propune ca și românii fără asigurare medicală să se poată înscrie la medicii de familie

0
135

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență, prin care și cei care nu au asigurare medicală se vor putea înscrie pe listele medicilor de familie și vor putea beneficia de pachetul de servicii medicale de bază inclus în contractul cadru al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), inclusiv de servicii medicale de prevenție.

Conform Adrianei Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în acest fel ”vom putea preveni suferințe și cheltuieli mai mari”.

„Este o propunere a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Sunt persoane neasigurate care sunt înscrise și acum la medicii de familie. Toți cei neasigurați se pot înscrie acum la medicul de familie și pot beneficia de pachetul minimal de servicii medicale”, a declarat Adriana Pistol, într-o conferință de presă de marți.

Ce se dorește este nu numai să le oferim pachetul minimal, ci pachetul de bază, care conține ceva mai multe servicii. În pachetul de bază există servicii care includ inclusiv servicii de prevenție, inclusiv screening și monitorizarea unor boli cronice. Este important să cunoaștem aceste lucruri din timp pentru a preveni cheltuieli și suferințe mai mari”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, informează stiritvr.

Leave a reply