sâmbătă, ianuarie 29

Clotilde știe și să ”muște”, iar DNA poate înhăța. Se strânge lațul în jurul fostului primar PSD Tudorache?

3
2054

Schimbarea de gardă politică începe să scoată la suprafață afacerile prin care PSD și-a câștigat influență și putere, în București cel puțin, fie că e vorba de Capitală sau de unele sectoare. Epoca Vanghelie a trecut, dar ea s-a întors cumva sub altă formă, mai ”spălată”.

Plângerile depuse de Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1 din București, își fac deja efectele.

Contractele descoperite de urmașa lui Tudorache în funcție au fost considerate suspecte de noua primăriță, de aceea a sesizat organele de cercetare penală, iar acestea s-au pus rapid pe roate.


Procurorii DNA fac la această oră zeci de percheziții într-un dosar penal care îl vizează pe fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache.

Acesta a comentat sec desantul DNA:

Daniel Tudorache

”Perchezitia a fost efectuata in urma uneia dintre multele sesizari formulate de Clotilde Armand impotriva mea si anume ACHIZITIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1. Din punctul de vedere al actualului Primar al Sectorului 1, achizitia de tablete pentru copii in contextul pandemiei nu era necesara. De altfel, Clotilde Armand a inceput prigoana totala impotriva tuturor angajatilor Primariei care nu au pupat inelul.

Revenind la perchezitie, am pus la dispozitia organelor de ancheta tot ce mi s-a solicitat, insa nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia si onoarea. Nu am fost “ridicat”, “dus la audieri”, “retinut” sau subiect al vreunei alte actiuni spectaculoase si nici nu mi s-a adus la cunostinta ca as avea calitatea de “suspect” sau “inculpat” in vreun dosar”, a transmis Tudorache, într-un comunicat de presă.

Daniel Tudorache se plânge acum de felul în care și-a intrat în pâine Clotilde Armand, dar el însuși este cel care a provocat-o prin filmul prost pe care l-a pus în scenă, cu ajutorul televiziunilor de casă, privind un iluzoriu furt de voturi din Biroul Electoral al Sectorului 1.

Oamenii lui Tudorache au furnizat la TV imagini de pe camere video (care nu se știe cum au ajuns la fostul primar PSD), iar posturile de televiziune fidele au sărit imediat la gâtul candidatei susținute de PNL și USRPLUS, pe care au acuzat-o de fraudă.

În cele din urmă, justiția a respins plângerile și a bătut-o în cuie pe Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1.

Iar noua șefă de la sectorul 1, prin plângerile trimise la DNA, altfel necesare pentru a afla dacă banii cetățeanului au fost jefuiți, a demonstrat că știe să se apare, dar și să ”muște” politic.

Comunicatul oficial DNA privind perchizițiile în cazul Tudorache

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârşite în cursul anului 2020 și anterior.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Ultimele acțiuni ale lui Clotilde Armand la Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat zilele trecute că directorii ADP Sector 1, Poliţiei Locale şi Direcţiei de Investiţii vor fi demişi.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul a spus că aceste trei direcţii moştenite în forma actuală de la vechea administraţie au creat un deficit de peste 700 de milioane de lei în acest an.

Anunțul a venit la doar câteva ore după ce primărița de la Sectorul 1 a făcut publică o altă decizie de mare interes.

Luni seară, ea a făcut publică o decizie menită să aducă la lumina zilei și a nopții un proces electoral cum a fost cel de la Sectorul 1: a mutat sediul BES într-un spațiu departe de biroul primarului; vechiul sediu al BES era chiar sub biroul lui Dan Tudorache, de aici și suspiciunile privind implicarea acestuia în aranjamente electorale oculte.

În plus, noul spațiu este foarte luminos și oricine va gestiona saci cu voturi în el va fi mai presus de orice bănuială, pentru că orice simplu cetățean poate vedea din stradă, prin ferestre, ce se petrece înăuntru.

Camerele video de tipul celor folosite de oamenii lui Tudorache pentru a o transforma pe candidata USRPLUS-PNL într-o hoață electorală nu vor mai folosi la nimic (vezi alăturat filmul ”regizat” de oamenii lui Dan Tudorache).

Anunțul a fost făcut de Clotilde pe pagina ei de socializare.

”Vă amintiți că fostul sediu al Biroului Electoral Sector 1 era situat sub sediul de campanie al fostului primar și era total opac. Astfel, am luat decizia de a muta sediul BES 1 din Piața Mureș în clădirea din Piața Amzei. Aici avem mulți pereți de sticlă și spații foarte luminoase. Fiecare cetățean al sectorului are acum posibilitatea să vadă ce se întâmplă în BES 1 și unde ajunge votul lui. Așa ar trebui să arate fiecare instituție din România”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

VEZI ȘI:

Clotilde Armand taie în carne vie: ”rade” șefii de la ADP, Poliție și Investiții din Sectorul 1 puși de ex-primarul PSD

Lecția lui Clotilde pentru PSD: a mutat sediul alegerilor departe de primărie, într-un spațiu central foarte transparent

3 comments

Leave a reply