sâmbătă, ianuarie 29

Consilier PSD: „În Franța era răpită și violată zile în șir”!

1
458

România a fost oripilată de un mesaj transmis prin Facebook de un consilier județean PSD din Vrancea.

„În Franța era răpită și violată zile în șir, aoleu stai că asta-i convenea bebelușei albe de Guadalupe”, a scris – semiagramat – Ioan Micu, referindu-se la primărița Sectorului 1 din București, Clotilde Armand (USR-PLUS).

În trecut, Ioan Micu s-a remarcat și prin alte postări mizerabile. Exemplu: „Ieșim la vot să i-o dăm lui Klaus în bot!”.


Ioan Micu e fiul lui Nică Micu, cel care timp de 30 de ani a fost primarul comunei vrâncene Vidra (1975-1989, 2000-2016). În 2011, Nică Micu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu şi refuz de punere în posesie. În 2016, ANI l-a declarat incompatibil, pentru „conflict de interese penal”.

Scandalul din Vrancea a izbucnit miercuri, 9 iunie. O postare de pe Facebook, referitoare la criza gunoaielor din Sectorul 1 București și la presiunile care se fac asupra primăriței Clotilde Armand, l-a atras pe PSD-istul Ioan Micu, consilier județean în Vrancea, potrivit ziaristii.com.

Acesta a scris un mesaj abject, pe care l-a susținut (și nu l-a șters!) chiar și când i s-a atras atenția că „nu-i face cinste un așa comentariu” și „merită să fie sancționat”.

Dialogul dintre Ioan Micu și un alt utilizator Facebook

Ioan Micu: În Franța era răpită și violată zile în șir, aoleu stai că asta-i convenea bebelușei albe de Guadalupe!

Iulia Crețu: Ioan Micu, nu îți face cinste un așa comentariu!

Ioan Micu: Iulia Crețu, este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Iulia Crețu: Nu, meriți să fii sancționat pentru asta!

Băiatu’ lu’ tata, eternul primar din Vidra

Ioan Micu este fiul lui Nică Micu, cel care timp de 30 de ani a fost primarul PSD al comunei vrâncene Vidra: 14 ani în comunism (1975-1989), 16 ani în pesedism (2000-2016). Doar starea de incompatibilitate l-a dezlipit de scaunul de primar, ceea ce nici măcar o condamnare la închisoare (cu suspendare) nu reușise!

Ioan Micu este consilier județean la primul mandat, ales în septembrie 2020. În precedenții patru ani (2016-2020) a fost consilier local în comuna Vidra, cea „jupânită” de tatăl său timp de trei decenii.

Ioan Micu nu se află la primul derapaj abominabil pe Facebook. De-a lungul vremii, el a publicat multe jigniri și instigări, de genul: „Ieșim la vot să i-o dăm lui Klaus în bot!”.

Mizerabilul mesaj al lui Ioan Micu a fost criticat dur de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma (PNL).

Chiar și PSD Vrancea, prin președintele filialei, deputatul Nicușor Halici, a luat distanță, spunând că Ioan Micu va fi propuse pentru excluderea din partid, ceea ce i-ar aduce și pierderea mandatului de consilier județean.

Cătălin Toma (PNL): „Un comentariu incalificabil”

„Consilierul județean PSD Ioan Micu a depășit orice limită a bunului simț în ceea ce privește exprimarea pe paginile de socializare. Social-democratul a jignit-o pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1 al Capitalei, «aplaudând» indirect modul în care aceasta a fost agresată în București.

«În Franța era răpită și violată zile în șir». Acesta este comentariul incalificabil postat de Micu, personaj care și-a dat arama pe față, oferind publicului măsura caracterului său îndoielnic.

În condițiile în care Ioan Micu este consilier județean, gestul său afectează și imaginea instituției, motiv pentru care solicit public conducerii PSD Vrancea (care o mai fi, că nu se știe prea bine) sancționarea membrului social-democrat pentru derapajul de care a dat dovadă.

Trebuie să ne delimităm clar de astfel de ieșiri necontrolate. Respectul și decența trebuie să primeze, indiferent de culoarea politică a celor care ajung să aibă opinii contrare.”

Nicușor Halici (PSD): „Voi solicita excluderea d-lui Ioan Micu din organizația județeană a PSD Vrancea”

„Organizația PSD Vrancea se dezice total de comentariile făcute în nume personal de consilierul județean Ioan Micu pe contul de Facebook al unui membru USR.

PSD Vrancea nu acceptă sub nici o formă și în niciun mediu o astfel de atitudine, fie ea publică sau privată. Drept urmare, voi solicita excluderea d-lui Ioan Micu din organizația județeană a PSD Vrancea.

Ioan Micu: „Regret. Băusem două-trei beri la halbă, nu mi-am dat seama de implicații”

Contactat de Mediafax, consilierul județean a spus că regretă situația creată. Ioan Micu susține că a făcut remarca deplasată după ce a consumat mai multă bere și că nu a realizat implicațiile mesajului său.

„Regret, eu sunt mai sarcastic, îmi pare rău pentru situația creată. Am fost sunat de conducerea partidului, de cei de la Vrancea, m-au mustrat. Regret, eram într-o dispoziție… băusem două-trei beri la halbă, nu mi-am dat seama de implicații”, a declarat Ioan Micu.

Ioan Micu a ajuns consilier județean după 4 luni, prin retragerea altor doi PSD-iști

Ioan Micu a fost validat consilier județean pe 23 februarie 2021, ocupând locul lăsat liber de Elena Stoica, fost consilier județean devenit deputat în urma alegerilor din 6 decembrie 2020.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Micu a ocupat locul 24 pe lista de candidați PSD pentru Consiliul Județean Vrancea. Înaintea sa se aflau, printre alții, Adrian Badiu și Mircea Adam, foști consilieri județeni în mandatul precedent (2016-2020). Ulterior, conducerea PSD Vrancea i-a „sărit” pe cei doi, care au fost „convinși” să nu depună jurământul, pentru a-i face loc beizadelei din Vidra. (integral)

VEZI ȘI:

Anchetă CNCD după derapajul consilierului PSD la adresa lui Clotilde Armand. Acesta va fi dat afară din partid

Criza gunoaielor din Sectorul 1. NU va fi instituită STAREA de alertă

Aroganța pastorului penticostal Cristian Ionescu mai primește o palmă de la Curtea Supremă de Justiție a SUA

1 comment

Leave a reply